اخبارفارس

پیوند مهدویت و انقلاب اسلامی ناگسستنی است

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان فارس با بیان اینکه پیوند مهدویت و انقلاب اسلامی ناگسستنی است، گفت: با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نگاه های عامه مردم نسبت به مقوله مهدویت تغییر کرد و متدیین متوجه شدند که تلاش در زمینه مهدویت باید در جامعه نمود داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) استان فارس، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا حدائق در روز یازدهم دی ماه در پیش همایش علمی سومین همایش ملی «مهدویت و انقلاب اسلامی» ویژه مبلغان و مبلغات شهرستان شیراز به ارتباط بین انقلاب اسلامی و مهدویت پرداخت و اظهار کرد: انقلاب اسلامی بر نگاه مهدویت مردم ایران اثر گذاشت و در مقابل مهدویت نیز بر انقلاب اسلامی موثر بود بنابراین اصل انقلاب اسلامی ایران بر حضور مردم در صحنه با دارا بودن نگاه ولایت شکل گرفت.
وی افزود: رشد مهدویت پس از انقلاب اسلامی به مراتب عالی تر رسید و در آیه ۱۰۵ سوره مبارکه انبیا قرآن کریم شاهد هستیم که خداوند متعال می فرمایند «وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ‌ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ‌ أَنَّ الْأَرْ‌ضَ یَرِ‌ثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ» پس یقینا حکومت به دست بندگان صالحان خواهد افتاد؛ امروزه مردم دنیا دو نگاه به آینده دارد که نخستین آن ناامیدی و درماندگی است و در بین مردم نیز زمزمه‌های ناامیدی دیده می شود.
حجت الاسلام حدائق با بیان اینکه تاثیرگذاری مسائل اقتصادی، سیاسی بین المللی و اجتماعی و … روز ممکن است باعث ناامیدی شده باشد، گفت: در مقابل دیدگاه ناامیدانه، نگاه توحیدی قرار دارد و همانطور که خداوند وعده داده است، یقینا حکومت به صالحان واگذار خواهد شد بنابراین کسانی که معتقد به توحید و قرآن کریم هستند به آینده امید داشته و نگاهی با نشاط همراه با تلاش و کوشش در آن ها وجود دارد.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان فارس در پاسخ به شبهات برخی از افراد مبنی بر جدا بودن دین از سیاست، بیان کرد: گاهی افرادی می گویند که قداست روحانیت به دخالت در امور اجتماعی و سیاسی و… نیست و طلاب فقط باید به نماز و مسائل دینی بپردازند در صورتی که آیه ۱۰۵ سوره انبیا نشان دهنده تلفیق دین با سیاست است بنابراین بندگان پاک و صالح سیاست مدار می شوند.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: آینده روشن زمانی محقق خواهد شد که مردم بندگی خداوند متعال کنند و پس از صالح شدن، آثار خوبی آن‌ها در جامعه سرایت کند بنابراین تلاش دین داران و متدنین باید برای رفع مشکل دیگران باشد تا زمانی که به بشارت الهی جامعه عمل پوشانده می‌شود.
وی دیدگاه مردم نسبت به مهدویت در ایران را در دوره‌های مختلف مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: قبل از انقلاب اسلامی نگرش اکثریت جامعه نسبت به مهدویت و توجه متدینین به امام زمان(عج) به عنوان یک منجی و نجات بخشی بود که در آینده نامعلوم خواهد آمد همچنین نگاه ها متمرکز به اصل ظهور شده بود و انفعال وجود داشت بنابراین چشم انداز روشنی برای اصلاح امور جامعه نداشتند و نسبت اصل غیبت نگاهی نبود.
حجت الاسلام حدائق با بیان اینکه وظایف منتظران قبل از انقلاب اسلامی تنها در مجالس دعا و ندبه در راستای تقاضا از پروردگار برای تعجیل در فرج امام زمان(عج) ختم می‌شد، خاطرانشان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به اصل تولی توجه می‌شد اما مردم تاکید و توجهی بر تبری جویی نداشتند بنابراین با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نگاه های عامه مردم نسبت به مقوله مهدویت تغییر کرد و متدیین متوجه شدند که تلاش در زمینه مهدویت باید در جامعه نمود داشته باشد.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان فارس با اشاره به اینکه در دفاع مقدس رزمندگان آموختند که اگر درزمان امام حسین علیه السلام بودند ایشان را یاری می کردند، ادامه داد: یکی از برکات انقلاب اسلامی تغییر نگرش‌های مردم بود و کسانی که در مسیر حضور نداشتند به مسیر صحیح هدایت شدند؛ در آغاز کار مهدویت و انقلاب اسلامی، دیگران امام خمینی(ره) را به تدریس و امورات دینی تشویق می کردند و ایشان را از پرداختن به امورات سیاسی منع کردند اما رهبر انقلاب اسلامی با تاسی از فرهنگ اهل بیت علیه السلام ایستادگی تمام قد در مقابل ظالمان همچون جدشان امام حسین(ع) برای اصلاح امور جامعه قیام کردند.
بنابه گفته این استاد سطوح عالی حوزه علمیه، امام خمینی(ره) در مقابل ظلم ایستاد تا جایی که حتی به ایشان تهمت انگلیسی بودن و هندی بودن زدند و در نهایت آثار و برکات مقاومت ایشان به تشکیل نظام اسلامی منجر شد که ما وظیفه داریم آن را حفظ کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه مهدویت و انقلاب اسلامی پیوندی ناگسستنی دارد، اظهار کرد: در جلد ۷ صحیفه نور دیدگاه امام راحل(ره) نسبت به منتظران در عصر غیبت می فرمایند که همه ما انتظار فرج داریم و باید جدیت کنیم که انتظار فرج انتظار قدرت اسلام است و ما باید کوشش کنیم که مقدمات ظهور انشالله تهیه شود.

حجت الاسلام حدائق در بخش پایانی سخنان خود به بیان جزئیات برگزاری سومین همایش ملی مهدویت و انقلاب اسلامی به میزبانی استان فارس پرداخت و گفت: قالب های ارائه آثار این همایش رساله دکتری، پایان نامه ارشد، مقالات علمی و پژوهش های کاربردی است و آخرین مهلت شرکت در فراخوان ۹ دی ۱۴۰۲ و ارسال آثار از طریق سامانه Mahdaviat.ir انجام می شود همچنین این همایش ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ در تالار سعدی شیراز برگزار و به آثار برگزیده به جز انتشار در نشریات علمی پژوهشی و کتاب اجلاس، گواهی شرکت در فراخوان اعطا خواهد شد.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان فارس در پایان از همه طلاب، اندیشمندان، روحانیون، اساتید حوزه علمیه و … برای شرکت در این همایش ملی فاخر دعوت کرد.
انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا