به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان تهران، نشست مهدوی پیرامون آسیبهای مهدویت در عصر غیبت کبری با اجتماع ۳ قرارگاه و مسئولین آنها در پایگاه بسیج چمران در روز چهارشنبه چهاردهم آذرماه برگزار شد.
حسینی مسئول واحد خواهران بنیاد استان تهران در این نشست با اشاره به این نکته که عقیده به منجی از گذشته در میان جوامع گوناگون وجود داشته است، گفت: یکی از اصلی ترین اعتقادات شیعه اعتقاد به امام دوازدهم یا حضرت مهدی(عج) است. اهمیت اعتقاد به حضرت مهدی(عج) و انتظار ایشان بر کسی پوشیده نیست، اما متأسفانه این اعتقاد و معارف مهدویت از مسیر اصلی خود فاصله گرفته است و دچار آسیب های فراوانی شده است که باید این آسیب ها را شناخت و خود و جامعه را از آن مصون داشت.
وی ادامه داد: آسیبهای فرهنگ مهدویت، مواردی است که غفلت از آنها موجب سستی اعتقاد مردم به ویژه جوانان نسبت به اصل وجود امام مهدی(عج) یا ابعاد مختلف شناخت آن بزرگوار میشود و گاهی نیز سبب گرایش به افراد یا مجموعههای منحرف میگردد. بنابراین آشنایی با این آسیبها، منتظران آن امام بزرگ را از کجروی در اعتقاد و رفتار حفظ خواهد کرد.
حسینی گفت: از آسیبهای مهم در فرهنگ مهدویت، تفسیرها و برداشتهای نادرست از موضوعات این فرهنگ اسلامی است که تحلیل نادرست و ناقص از روایات به دریافت غیر صحیح میانجامد. یکی دیگر از آسیبهای جدّی در فرهنگ مهدویت، استعجال ظهور است. استعجال به معنای عجله کردن و خواستن چیزی قبل از رسیدن وقت آن و تحقّق زمینههای لازم برای آن است. انسانهای عجول به سبب ضعف نفس و کم ظرفیت بودن، متانت و سکون و آرامش خود را از دست میدهند و بدون در نظر گرفتن شرایط، خواهان تحقّق پدیدهها هستند. یکی دیگر از آسیبهای فرهنگ مهدویت آن است که بعضی به دنبال تعیین زمان برای ظهور هستند؛ در حالی که زمان ظهور بر مردم مخفی است. در روایات پیشوایان دینی از تعیین وقت برای ظهور به شدت نهی شده است و وقت گذاران، دروغ گو شمرده شدهاند.
مسئول واحد خواهران بنیاد استان تهران افزود: تطبیق علائم ظهور بر مصادیق خاص، طرح مباحث غیرضروری و مدّعیان دروغین از دیگر آسیبهای مهدویت به شمار میرود و در پایان از حاضرین در جلسه خواست تا با دقت و هوشیاری از فرقههای انحرافی که مدعی مهدویت هستم دوری کنند.