اخبارسیستان و بلوچستانگفتگوها

مصاحبه موسی شهرکی پیرامون همایش ملی مهدویت محور وحدت در مذاهب اسلامی

موسی شهرکی مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان سیستان و بلوچستان در گفتگویی با روابط عمومی بنیاد به سوالاتی پیرامون همایش ملی مهدویت محور وحدت در مذاهب اسلامی پاسخ داد، که در ادامه به آن می پردازیم.

هدف از برگزاری همایش را به اختصار شرح دهید؟

 بسم الله الرحمن الرحیم وصلى الله علی سیدنا و نبینا ابوالقاسم المصطفى محمد (ص) وعلى اهل بیت الطیبین الطاهرین

اللهم عجل لولیک الفرج

همانطور که مستحضرید مهدویت از مسلمات مذاهب اسلامی است و روایات متعددی در منابع شیعه و سنی از لسان معصومین(علیهم السلام) و بزرگان دین در این زمینه آمده است که ضرورت دارد این موارد هر چه بیشتر و بهتر در جامعه بخصوص در مراکز علمی و آموزشی تبیین و تشریح شود تا جامعه اسلامی بر مبنای وحدت و همدلی با امید به آینده گام های اساسی برای برپایی حکومت عدل مهدوی بردارد.

استان سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استانهای مرزی(که پیروان مذاهب اسلامی در آن از سالیان سال در پرتو تعالیم دینی با هم زندگی مسالمت آمیزی داشته اند) به معارف مهدوی نیز توجه ویژه دارد.

بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان از بدو تأسیس با برگزاری همایش های متعدد ملی و استانی و همچنین نشست های تخصصی به موضوع مهدویت پرداخته است.

در سال جاری نیز همایش ملی مهدویت محور وحدت با هدف بررسی جایگاه اندیشه مهدویت در مذاهب اسلامی و تبیین نقاط مشترک آن در ایجاد وحدت بین مسلمین و همچنین نشان دادن تحرک و کارایی این مکتب به جهانیان را برنامه ریزی نموده است و اقدامات مهم و اساسی را در این زمینه برداشته است و امید است با عنایت حضرت حق و توجه ویژه حضرت ولی عصر(عج) به اهداف پیش بینی شده برسیم.

تجربه شما از برگزاری همایش مهدوی در سال گذشته چه بوده است؟

بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان با همکاری نهادهای فرهنگی و آموزشی هر دو الی سه سال یک همایش ملی و و هر ساله یک همایش استانی با موضوعات متعدد مهدوی برگزار نموده است، سال گذشته (۱۴۰۱) دومین همایش ملی مهدویت و انقلاب اسلامی را پس از ۹ ماه فعالیت در تاریخ ۹ اسفند ماه با حمایت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) مرکز و مسئولین استانی برگزار نمود که با توجه به محورهایی که برای همایش پیش بینی شد و مقالات علمی واصله ازعلماء و فرهیختگان و حضور مسئولین کشوری و همچنین حضور گسترده نخبگان استانی در جلسات صبح و بعدازظهر و استفاده از برنامه های اجرایی در نوع خود بی نظیر بود که این موضوع نشان از فراهم بودن زمینه های ترویج معارف مهدوی در استان می باشد.

محورهای همایش در چه موضوعاتی است:

  • تبیین و واکاوی نگاه های مهدوی و آخرالزمانی در مذاهب اسلامی
  • تعریف و ارایه مدل حاکمیت الهی و اسلامی به جهان با محوریت روایات مهدوی
  • تبیین وجه اشتراک ادبیات آخرالزمانی در بین مذاهب اسلامی و تلاش در ترویج آن
  • استفاده از باور مهدویت در ایجاد وحدت بین مذاهب اسلامی
  • تبیین و شناخت تهدید ها و فرصت های آخرالزمانی در دنیای معاصر و اقدام فرهنگی مناسب
  • تبیین نقش مهدویت در ایجاد تمدن نوین اسلامی
  • تبیین نقش مهدویت در ایجاد و تدوام جریان مقاومت و استکبار ستیزی و دشمن شناسی
  • توجه دادن علماء ، اندیشمندان ، مدارس و مراکز علمی مذاهب اسلامی به موضوع مهدویت به عنوان مساله اسلامی و موثر

این همایش با همکاری و حمایت چه دستگاههایی در حال برگزاری می باشد؟

همایش ملی مهدویت در مذاهب اسلامی با همکاری بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) مرکز و استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، گلستان و هرمزگان با محوریت استان سیستان و بلوچستان در حال برنامه ریزی و انجام است و همچنین نماینده ولی فقیه، استانداری، سازمان برنامه و بودجه و کلیه نهادهای فرهنگی و آموزشی استان در انجام این مهم مشارکت دارند.

نهادهایی از شهرستان قم در زمینه های تهیه مقالات، چاپ چکیده مقالات، چاپ مقالات برتر در مجلات علمی معتبر و سایر موارد با این همایش همکاری دارند.

عمده مسئولیت استانهای مرزی در این همایش خلاصه می شود به تهیه مقالات بر اساس سهمیه اعلام شده، برگزاری پیش همایش و تأمین هزینه ایاب و ذهاب شرکت کنندگان مربوطه در همایش اصلی خواهد بود

میزان مشارکت و ارسال آثار به این همایش را چگونه ارزیابی میکنید چه تعداد آثار تاکنون به دبیرخانه همایش رسیده است؟

از جایی که فراخوان اولیه همایش در تابستان اعلام شده که مراکز علمی، پژوهشی و آموزشی تعطیل بوده است عمده پیگیری های دبیرخانه از اول مهر ماه انجام شده است با توجه به اقداماتی که کلیه نهادهای مشارکت کننده از جمله استانهای مرزی در دست اقدام دارند پیش بینی و ارزیابی این است که حجم مقالات از لحاظ کمی و کیفی در حد قابل قبولی باشد و تاکنون تعداد ۳۰ مقاله به دبیرخانه واصل شده است.

لذا در این زمینه انتظار است استانهای پشتیبانی کننده تلاش مضاعفی بعمل آورند.

مهلت ارسال تا چه تاریخی می باشد و از چه طریقی مقالات به دبیرخانه ارسال می شود؟

مهلت ارسال مقالات تا ۲۵ آذر ۱۴۰۲ اعلام شده است که این تاریخ حداکثر تا یکماه بعد یعنی ۱۴۰۲/۱۰/۲۵ قابل تمدید می باشد. همچنین آدرس ارسال مقالات نیز سایت https://mahdaviat.ir/sistan-va-baluchestan می باشد.

این همایش در چه تاریخی برگزار خواهد شد؟

 با توجه به تجربه بدست آمده از همایش ملی مهدویت و انقلاب اسلامی که در سال گذشته و استقبال خوب شخصیت ها و صاحبان مقالات، امسال همایش ملی مهدویت محور وحدت در تاریخ ۲۵ و ۲۶ بهمن ماه به مدت دو روز در سالن امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد تا فرصت کافی در بهره مندن شدن از سخنرانی های شخصیت ها و همچنین صاحبان مقالات فراهم شود.

در پایان از همه نهادهای استانی و کشوری که با این همایش همکاری نموده و می نمایند تقدیر و تشکر می شود و سپاسگزار آنان هستیم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا