آذربایجان شرقیاخبار

ما در زمان غیبت وظیفه داریم و نباید دست روی دست گذاشت

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان آذربایجان شرقی، سخنرانی حجت الاسلام آقاجانی مدیر بنیاد استان در مسجد قزللی تبریز، روز ششم فروردین ماه مصادف با چهاردهم ماه مبارک رمضان برگزار شد.

حجت الاسلام آقاجانی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با فعالین قرآنی در اولین روز ماه مبارک رمضان، گفت: مقام معظم رهبری تاکید بیشتری برای انس گرفتن با قرآن کریم داشتند، چرا که فرمودند: قرآن ثقل اکبر است و محکم به قرآن چنگ بزنید.

وی با بیان تفسیر نباء عظیم، افزود: “نبأ عظیم” به چند معنى تفسیر شده: قیامت، قرآن، تمام اصول عقائد دینى اعم از مبدأ و معاد، ولى قرائن موجود در مجموعه آیات این سوره، نشان مى دهد که تفسیر آن به “معاد” از همه برترى دارد. ولى، در روایات زیادى که از طرق اهل بیت (علیهم السلام) و بعضى از طرق اهل سنت نقل شده، “نبأ عظیم” (خبر بزرگ) به مسأله ولایت و امامت امیر مؤمنان على(علیه السلام)که مورد اختلاف و گفتگو از سوى جمعى بود، یا به مسأله “ولایت به طور اعم” تفسیر شده است.

وی با بیان مفهوم نباء عظیم، ادامه داد: “نبأ عظیم” مفهوم وسیع و گسترده اى دارد که همه اینها را شامل مى شود، هر چند به هنگام نزول این آیات تکیه قرآن بیش از همه در بیان این جمله، روى مسأله معاد بود، ولى این مانع نمى شود که آیه مصداق هاى دیگرى نیز داشته باشد.
دیگر این که: همان گونه که مى دانیم و بارها نیز گفته ایم، قرآن داراى بطون مختلفى است، یعنى یک آیه ممکن است معانى متعددى داشته باشد که از میان آنها یک معنى ظاهر است، و معانى دیگر، بطون قرآن است که به کمک قرائن مختلفى از آن استفاده مى شود، و یا به تعبیر دیگر، نوعى دلالت التزامى است که براى همه کس جز خاصان روشن نیست.
تنها این آیه نیست که داراى ظاهر و باطنى است، آیات زیاد دیگرى در قرآن کریم داریم که در روایات اسلامى تفسیرهاى گوناگونى براى آن آمده، که بعضى هماهنگ با ظاهر است، و بعضى معنى باطن را بیان مى کند.
ولى، این نکته را مؤکداً یادآور مى شویم که: فهم باطن قرآن بدون وجود قرائن روشن، یا تفسیرهائى که از شخص پیغمبر و امامان معصوم(علیهم السلام)رسیده است، جائز نیست، و وجود بطون براى قرآن نباید دستاویزى براى هوسبازان و منحرفان شود، که آیات قرآن را هرگونه بخواهند به میل خود تفسیر کنند.

مدیر بنیاد استان با تاکید بر لزوم فعالیت برای این “نباء عظیم”، تصریح کرد: در قرآن می خوانیم زمانی که حضرت موسی می خواست قوم خود را ترک کند به برادرش گفت: قَالَ مُوسَىٰ لِأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَأَصْلِحْ وَلَا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ، و موسی به برادر خود هارون گفت: تو اکنون جانشین من در قوم من باش و راه صلاح پیش گیر و پیرو راه اهل فساد مباش. از این آیات چنین برداشت می شود که ما در زمان غیبت وظیفه داریم و نباید دست روی دست گذاشت.

سخنرانی آقاجانی در مسجد قزللی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا