آیات مهدوی

آیات مهدوی – آیه ۱۲۵ سوره آل عمران

بَلى‏ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا وَ یَأْتُوکُمْ مِنْ فَوْرِهِمْ هذا یُمْدِدْکُمْ رَبُّکُمْ بِخَمْسَهِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِکَهِ مُسَوِّمِینَ

موضوع: ظهور و شرایط امدادهای غیبی

«البته اگر صبر و مقاومت کنید و پرهیزگارى نمایید، [گرچه] دشمنان با خشم و خروش بر شما بتازند، پروردگارتان شما را با پنج­هزار فرشته مخصوص مدد مى‏رساند.»

نکته ­ها:

  1. حضرت باقر فرمود: «ملائکه‏اى که حضرت محمد را در روز بدر نصرت نمودند، در زمین هستند و هنوز بالا نرفته‏اند، و به آسمان نروند تا این­که صاحب این امر (ولى عصر (عج)) را نصرت کنند و آن­ها پنج هزار نفرند».
  2. در حدیث مى‏خوانیم: «سه لشکر براى یارى حضرت مهدى مى‏آیند؛ لشکرى از فرشتگان، لشکرى از مؤمنان و ایجاد رعب‏ و وحشت در دل دشمنان»
  3. استقامت و تقوا، عامل نزول فرشتگان و امدادهاى غیبى است. إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا … یُمْدِدْکُمْ رَبُّکُمْ
  4. امدادهاى الهى، اختصاص به زمان پیامبر ندارد. إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا … یُمْدِدْکُمْ رَبُّکُمْ
  5. هرچه هجوم دشمن بر تقواپیشگان شدید باشد، خداوند نیز برامدادهاى خود خواهد افزود. یَأْتُوکُمْ مِنْ فَوْرِهِمْ … بِخَمْسَهِ آلافٍ
  6. یکى از امدادهاى غیبى، ملائکه هستند. چند آیه وجود دارد که می‌گوید در جنگ بدر فرشته‏ها به کمک مسلمانان آمدند. در جایی می‌فرماید: بِثَلَاثَهِ آلَافٍ مِنْ الْمَلَائِکَهِ یعنی سه هزار فرشته، و در جایی دیگر فرمود: اگر تقوى و صبرتان بیشتر باشد، پنج هزار فرشته می‌فرستم: بِخَمْسَهِ آلَافٍ  معلوم مى‏شود که مددهاى غیبى مرحله‏اى است.

کسى نگوید حال که چنین است در امور شخصی هم خدا از طریق امدادهاى غیبى به من کمک می­کند. مثلاً بدون درس خواندن در کنکور قبول می­شوم یا کشاورزی درخواست کند که بدون زحمت و فقط با امدادهاى غیبى، محصول خوبی به دست آورد. بنا نیست که خداوند عالم، دنیا و نظام موجود در آن را به هم بریزد.

در قرآن کریم، قدرت خدا همراه با حکمت او مطرح شده است. خدا قدرت دارد که بدون دردِ زایمان به مادر بچه بدهد، ولى حکمت خدا مى‏گوید که بچه از راه درد زایمان و کشاورز از راه کشاورزى به هدفش برسد که نابرده رنج گنج میسر نمى‏شود!

حکمت خدا این است که انسان با دست و پا زدن و تلاش به جایى برسد. امدادهاى غیبى پس از آن­که انسان تلاش خود را انجام دهد، محقق خواهد شد.

  1. گرچه خداوند هرکس را بخواهد یارى مى‏کند، ولى شرط یارى و آن است که مردم در مقام یارى دین او به­پاخیزند. قرآن کریم مى‏فرماید: إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ برخی از شرایط نصرت و امداد الهی در قرآن عبارت­اند از:

ـ صبر و استقامت‏: فَصَبَرُوا عَلی ما کُذِّبُوا وَ أُوذُوا حَتّی أَتاهُمْ نَصْرُنا «بر آنچه تکذیب شدند و آزار دیدند، شکیبایى کردند تا یارى ما به آنان رسید».

ـ یاری دین‏: إِنْ تَنْصُرُوا اللّهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُم «اگر خدا را یارى کنید، یاریتان مى‏کند و گام­هایتان را استوار مى‏سازد».

ـ مبارزه با دشمن‏: قاتِلُوهُمْ یُعَذِّبْهُمُ اللّهُ بِأَیْدیکُمْ وَ یُخْزِهِمْ وَ یَنْصُرْکُمْ عَلَیْهِم «با آنان بجنگید تا خدا آنان را به دست شما عذاب و رسوا کند و شما را بر ایشان پیروزى بخشد».

ـ تقوا: وَ مَنْ یَتَّقِ اللّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِب «و هر کس از خدا پروا کند، [خدا] براى او راه بیرون‏شدنى قرار مى‏دهد و از جایى که حسابش را نمى‏کند، به او روزى مى‏رساند».

ـ مجاهدت‏: وَ الَّذینَ جاهَدُوا فینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنینَ «و کسانى که در راه ما کوشیده‏اند، به یقین راه­هاى خود را بر آنان مى‏نماییم و در حقیقت، خدا با نیکوکاران است».

ـ ایمان‏: إِنَّهُمْ فِتْیَهٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَ زِدْناهُمْ هُدیً وَ رَبَطْنا عَلی قُلُوبِهِمْ «آنان جوانانى بودند که به پروردگارشان ایمان آورده بودند و بر هدایتشان افزودیم و دل­هایشان را استوار کردیم».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا