اخبارکردستان

جامعه منتظر، جامعه‌ای با ایمان و تقواست

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با بیان اینکه جامعه منتظر، جامعه‌ای با ایمان و تقواست؛ عنوان کرد: دشمن از مفهوم "منتظر فعال" می‌ترسد؛ چون کسی که برای ظهور امام زمان(عج) فعالیت می‌کند، تهدیدی برای ظلم و استکبار است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان کردستان، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا نصوری معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در نشست فعالان مهدوی استان کردستان با اشاره به لزوم تعمیق فرهنگ انتظار در سبک زندگی مردم، تأکید کرد: ما باید سبک زندگی خود را بر اساس رضایت امام زمان(عج) مهندسی کنیم؛ نه فقط در حرف، بلکه در عمل.

وی در ابتدای سخنان خود، به اهمیت آیه شریفه‌ “أَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ” اشاره کرد و گفت: این آیه کلیدی‌ترین نقشه راه مؤمنان در دوران غیبت است. اگر اطاعت از خدا و رسول به‌درستی در جامعه پیاده شود، بسیاری از معضلات اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی حل خواهد شد.

تفاوت میان امام شهید و امام حی در جامعه امروز

حجت‌الاسلام نصوری با اشاره به جایگاه امام شهید در فرهنگ ایرانی و اسلامی گفت: «در یکی از استان‌ها مدیرکل اوقاف اعلام کرد که بیش از شش هزار موقوفه به نام امام حسین(ع) ثبت شده است. اما وقتی از تعداد موقوفات برای امام زمان(عج) پرسیدم، گفت هیچ موردی ثبت نشده است. این یک هشدار فرهنگی است؛ یعنی ما در عمل، امام حی را فراموش کرده‌ایم.

وی افزود: برای امام شهید فیلم می‌سازیم، کتاب می‌نویسیم، شعر می‌گوییم، مناسک می‌گیریم، اما امام حی هنوز در مهجوریت است و اگر همان عشق و شور را برای امام زمان به‌کار ببریم، جامعه به‌سمت آمادگی برای ظهور حرکت می‌کند.

ضرورت ارتقاء معرفت مهدوی

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موع (عج) با اشاره به سخن آیت‌الله بهجت (ره) درباره رضایت امام عصر(عج) از رفتار روزمره ما گفت: آیت‌الله بهجت فرموده بودند ببینید امام زمان (عج) در لقمه‌ای که وارد خانه‌تان می‌کنید، شریک هست یا نه؟ اگر در آن لقمه ربا، کم‌فروشی یا ظلم باشد، امام زمان شریک نخواهد بود پس حتی ساده‌ترین رفتارهای ما باید با رضایت حضرت تنظیم شود.

حجت‌الاسلام نصوری در ادامه به نقش دستگاه‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: اگر حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها هیچ درسی پیرامون امام زمان(عج) نداشته باشند، چگونه می‌توان انتظار داشت که نسل جدید درک عمیقی از مهدویت داشته باشد؟ ما باید نظام آموزشی، رسانه‌ای، تبلیغی و اجرایی کشور را مبتنی بر گفتمان مهدوی بازتعریف کنیم.

مهدویت، یک باور جهانی

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: جالب است که امروز حتی برخی گروه‌های صهیونیستی نیز از مهدویت می‌ترسند، پس از حادثه هفتم اکتبر، برخی رسانه‌های صهیونیستی ادعا کردند که مهدی همان دجال است و از مشرق زمین ظهور خواهد کرد. این یعنی باور به مهدی نه فقط یک عقیده اسلامی بلکه یک مسئله‌ی مهم بین‌المللی است.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) افزود: این نشان می‌دهد که دشمن از مفهوم “منتظر فعال” می‌ترسد؛ چون کسی که برای ظهور امام زمان(عج) فعالیت می‌کند، تهدیدی برای ظلم و استکبار است. برخلاف آنچه برخی می‌گویند، مهدویت فقط یک آرمان دینی نیست، بلکه برنامه‌ای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تمدنی است.

نقش انقلاب اسلامی در زمینه‌سازی ظهور

حجت‌الاسلام نصوری با اشاره به ظرفیت‌های انقلاب اسلامی در زمینه‌سازی ظهور گفت: آیه‌ “هو الذی أرسل رسوله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله” هنوز تحقق کامل نیافته است و تحقق نهایی آن در دوران ظهور خواهد بود. انقلاب اسلامی می‌تواند مقدمه‌ای برای تحقق این وعده الهی باشد.

ضرورت مردمی‌سازی جریان مهدویت

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در ادامه گفت: مقام معظم رهبری فرمودند مهدویت باید مانند عاشورا مردمی شود. یعنی همه در این مسیر نقش دارند. ما به‌عنوان بنیاد مردمی مهدویت با حمایت‌های مستقیم رهبری، بدون وابستگی دولتی، توانسته‌ایم طی سال‌ها فعالیت، به نتایج خوبی برسیم.

دستگاه‌ها باید تسهیل‌گر باشند، نه متولی

وی تاکید کرد: دستگاه‌های دولتی مثل شهرداری یا سازمان تبلیغات نباید بار اصلی ترویج مهدویت را بردارند، بلکه باید تسهیل‌گر باشند و ما محتوا تولید می‌کنیم، آنها بنر، پوستر و فضا می‌دهند و همه باید در کنار هم این مسیر را جلو ببریم.

در پایان حجت‌الاسلام نصوری گفت: برای ظهور سه باور اساسی وجود دارد: اول، ظهور قطعاً اتفاق خواهد افتاد. دوم، ظهور قابل تعویق است و ما با رفتار خود می‌توانیم در این تعویق نقش داشته باشیم. سوم، ظهور نیازمند شرایطی است، نه فقط علائم. لذا وظیفه ما ساختن جامعه زمینه‌ساز است، نه صرفاً دنبال کردن نشانه‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا