ترویج فرهنگ مهدوی از طریق آموزشهای مستمر و تقویت علمی مربیان
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان خراسان شمالی، مصاحبه ای با حجت الاسلام و المسلمین باقی استاد مرکز تخصصی مهدویت و نماز و صحیفه سجادیه کشور درباره استفاده از ظرفیت های مربیان مهدوی استان خراسان شمالی در روز دوشنبه بیست و یکم آبان انجام شد.
متن مصاحبه به شرح زیر می باشد:
– به نظر شما چطور میتوان از ظرفیت مربیان مهدوی استان خراسان شمالی بهتر استفاده کرد؟
حجت الاسلام باقی: یکی از راههای مؤثر برای استفاده بهینه از ظرفیت مربیان، بهکارگیری دانشجویان دورههای مهدوی در مقاطع مختلف بلافاصله بعد از اتمام دورههای آموزشی است. این رویکرد به آنها فرصت میدهد تا آموختههای خود را بهسرعت به کار بگیرند و ارتباطشان با مفاهیم مهدوی قطع نشود.
– چگونه می توان مهارت مربیان در بحث ارائه محتوا و کلاس داری را افزایش داد؟
حجت الاسلام باقی: انتقال این مفاهیم به متقاضیان در کلاسهای معرفتی، باعث رشد مهارتهای مربیان میشود. وقتی یک مربی به تدریس میپردازد و با سؤالات مختلف مواجه میشود، نه تنها انگیزه بیشتری برای یادگیری عمیق پیدا میکند، بلکه رشد علمی او نیز تضمین میشود.
– چه طرح ها و ایده های می تواند این مهارت ها را در مربیان تقویت کند؟
حجت الاسلام باقی: اعزام مربیان به مساجد و برنامههای “یاران موعود” باعث ایجاد دغدغه و مسئولیت بیشتری در آنان نسبت به کار مهدوی میشود. این تجربهها باعث تقویت حس رسالت در مربیان و در نهایت موجب بالندگی آنها در مسیر ترویج فرهنگ مهدویت میگردد.
– چه نقش و اهمیتی برای دست به قلم شدن در حوزه معارف مهدوی قائل هستید؟
حجت الاسلام باقی: پژوهشنویسی در حوزه مهدویت، نقش اساسی در رشد علمی مربیان و صاحبنظر شدن آنها در این زمینه دارد. به واسطه تحقیق و پژوهش، مربیان عمیقتر به مباحث میپردازند و از سطحینگری دور میشوند.
– درباره ادامه مسیر به نحوی که مربیان روز به روز بهتر شوند چه راهکاری دارید؟
حجت الاسلام باقی: دورههای دانشافزایی حضوری و مجازی، به رشد مستمر مربیان کمک میکند. این دورهها فرصتی برای بهروز رسانی اطلاعات و افزایش عمق دانش مهدوی است که مربیان را برای پاسخگویی به نیازهای جامعه آمادهتر میسازد.
– در خصوص فضای مجازی چه توصیهای دارید؟
حجت الاسلام باقی: فضای مجازی نباید از دید مربیان دور بماند. این فضا برای انتقال مفاهیم مهدوی بسیار اهمیت دارد و مربیان باید محتواهای جذاب و اثرگذار برای فضای مجازی ارائه دهند تا بتوانند نسل جوان را جذب و با مفاهیم مهدوی آشنا کنند.