اخبارالبرز

تبیین اهداف قیام عاشورا و پیوند مهدویت با عاشورا

عسکری مدیر بنیاد استان البرز با حضور در برنامه تلویزیونی آستان ملکوت، حلقه اتصال مهدویت و عاشورا را در شب عاشورا دانست و بیان کرد: این پیوند آنقدر عمیق است که حضرت در شب عاشورا و روز عاشورا مژده آمدن نهمین فرزندش مهدی علیه السلام را به یارانش داد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف استان البرز‌‌‌، حجت اسلام عسکری مدیر بنیاد استان البرز در برنامه تلویزیونی آستان ملکوت که به مناسبت ایام سوگواری اهل بیت علیهم السلام از شبکه البرز پخش شد، با اشاره به اینکه یکی از اهداف امام حسین علیه السلام که بُعد صَلاح را هم در جامعه دارد، گفت: تبیین جایگاه امامت و کارکرد امام و نقش امام در جامعه است.

وقتی در زیارت اربعین میخوانیم: “وبَذَلَ مُهجَتَهُ فیکَ لِیَستَنقِذَ عِبادَکَ مِنَ الجَهالَهِ وحَیرَهِ الضَّلالَهِ” منظور از جهالت عدم شناخت جایگاه امامت در جامعه است که باعث شد امام حسین علیه السلام چنین هزینه‌ای کردند تا این قیام شکل بگیرد. سطح جهالت مردم در جامعه آن زمان آنقدر زیاد بود که امام سجاد علیه السلام میفرماید: در مکه و مدینه حتی ۲۰ نفر وجود ندارد که دوستدار ما باشند.

مدیر بنیاد استان البرز در جواب این سوال که علل اصلی انحراف مردم درآن زمان چه بود؟ گفت: در طول تاریخ همواره جبهه باطل تلاش کرده تا مردم را از زیر پرچم انبیا و اولیا الهی به زیر پرچم خود بکشاند پس تمام تلاش خود را می‌کند تا نقش امام در جامعه را تضعیف کند در نتیجه امام نتواند رسالت خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: یکی از اتفاقات بدی که در صدر اسلام افتاد منع نقل حدیث بود، یعنی کسی اجازه گفتن قال رسول الله صلی الله علیه و آله را نداشت و فقط باید قرآن می‌خواندند، چرا چون بخشی از احادیث پیامبر صلی الله علیه و آله برای تبیین جایگاه و کارکرد امام و همچنین بیان فضائل امام و امیرالمومنین علیه السلام بود که دستگاه حکومتی آن زمان نه تنها اجازه نقل احادیث را نمی‌دادند بلکه معاویه ۴۲ نفر را مامور کرده بود تا ۱۱ هزار حدیث در مذمت امیرالمومنین و مدح معاویه جعل کنند.

همچنین عسکری گفت: از این مطلب میفهمیم که در آن زمان یک جریان نظام مند و حساب شده که می‌دانسته نقش امام در جامعه چیست و امام جامعه را به کدام سمت هدایت می‌کند تلاش کرده تا با برنامه‌ریزی جلوی این اتفاق را بگیرد.
مدیر بنیاد استان در پاسخ به این سوال که آیا با این شرایط بازهم مردم مقصرند؟ گفت: طبق منطق و حکم شرع همه انسان‌ها موظف هستند تا برای فهمیدن وظایف خود تحقیق کنند. در آن زمان وقتی پیامبر در روز غدیر جایگاه امامت و امیرالمومنین را بیان کردند، همچنین حضرت زهرا(س) هم در چندین خطبه جهاد تبیین انجام دادند، پس حجت بر مردم تمام است.

در ادامه این برنامه عسکری به ارتباط و پیوند مهدویت و عاشورا پرداخت و گفت: جهل به امام داشتن یعنی امام چه باشد چه نباشد فرقی در زندگی مردم نمی‌کند، چه بسا در یکی از فرازهای خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها میفرماید: “خدا اگر به شما تکلیف داده از ما اطاعت کنید به خاطر این است که مسیر زندگی برای رشد و کمال شما مشخص شود.”
عسکری حلقه اتصال مهدویت و عاشورا را در شب عاشورا دانست وبیان کرد: این پیوند آنقدر عمیق است که حضرت در شب عاشورا و روز عاشورا مژده آمدن نهمین فرزندش مهدی علیه السلام را به یارانش داد.

وی با بیان اینکه در همه عزاداری‌ها رسم بر این است که بعد از شهادت به عزاداری می‌پردازیم گفت: اما برای امام حسین علیه السلام ده روز زودتر اقامه عزا می‌کنیم، چون در این ده روز بنا داریم خود را آماده کنیم تا از خیمه اباعبدالله علیه السلام به خیمه امام زمان علیه السلام برسیم، یعنی بفهمیم چرا عاشورا رقم خورد و ما امروز چگونه می‌توانیم فرزند امام حسین(ع) را یاری کنیم.

مدیر بنیاد استان گفت: همچنین اگر ما بخواهیم امروز به امام حسین(ع) لبیک بگوییم باید خود را مضطر و نیازمند به امام زمان(عج) بدانیم.
وی ادامه داد: وقتی هر روز در دعای عهد می‌خوانیم: “اللّٰهُمَّ إِنِّی أُجَدِّدُ لَهُ فِی صَبِیحَهِ یَوْمِی هٰذَا وَمَا عِشْتُ مِنْ أَیَّامِی عَهْداً وَعَقْداً وَبَیْعَهً”
این عهد و عقد و پیمان را در زیارت سرداب مقدس خطاب به امام زمان علیه السلام چنین بیان میکنیم: “وَ هُوَ عهدی الیکَ وَ میثاقی لَدَیک . . . فَاَبْذُلُ نفسی وَ مالی وَ ولدی وَ أهلی وَ جمیع مَا خَّوَّلَنی رَبّی بینَ یَدَیْک؛”
در پایان با بیان اینکه در دعاها و زیارات دو جا کلمه بذل آمده گفت: یکی در مورد خون امام حسین علیه السلام است و دومی خطاب به امام زمان علیه السلام که می‌گوییم،”آقا جان امروز ما برای ترویج فرهنگ شما و زمینه سازی ظهور تان جان و مال و فرزندان و خانواده مان را بذل می‌کنیم.”

مدیر بنیاد البرز باحضور دریک برنامه تلویزیونی به تبیین اهداف قیام عاشورا وپیوند مهدویت با عاشورا پرداخت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا