به مناسبت بیست وچهارم ذیالحجه روز مباهله که در تقویم به روز خانواده مطرح شده است روابط عمومی بنیاد استان مازندران با حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا نصوری مدیر بنیاد استان گفتگو کرد.
نصوری گفت: با توجه به آیه ۶۱ سوره آل عمران که جریان مباهله در آن مطرح شده: ما میبینیم پیامبر برای دفاع از حریم اسلام و نگاه احیای فرهنگ توحید محوری در جامعه، خانواده خودش را برای مقابله با تفکرات انحرافی آماده کرد.
وی با یادآوری اینکه در فرهنگ دینی خانه و خانواده هسته مرکزی اجتماع و مهمترین پایگاه تربیت و از مهمترین نهادهای انسان سازی به شمار میرود گفت: خانه و خانواده در صالح سازی، سالم سازی، مصلح پروری و نشر فضیلتها بسیار نقش اساسی دارد و از مهمترین رسالتهای دینی ما، اصلاح افراد است که باید از کانون خانواده شروع کنیم و اگر خانواده در مسیر درستی قرار بگیرد جامعه هم در آن مسیر میتواند تاثیرگذار باشد.
حجت الاسلام نصوری در ادامه خانواده مهدوی را اینگونه بیان کرد و گفت: خانوادهای است که روابط اعضای آن بر اساس اندیشه دینی و ولایت محوری تنظیم شده باشد .اندیشه دینی یعنی از لحاظ عقاید، احکام و اخلاق منطبق با مبانی اسلام که از آن انتظار دارد باشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ضوابط زندگی و محیط زندگی باید بر اساس ضوابط دینی حرکت کند مانند عدالت و تقوا که مطیع پرور باشد و اطاعت از امام، خدا را سرلوحه کارهای خودش قرار بدهد. خانواده مهدوی خانوادهای است که خداوند را حاکم بر تمام شئونات زندگی خودش قرار دهد و یک انسان مقید به دستورات الهی باشد.
مدیر بنیاد استان مازندران در ادامه ویژگیهایی که خانواده مهدوی میتواند داشته باشد عنوان کرد و گفت: گام اول خداگرا باشد، یعنی اطاعت از دستورات الهی را به نحو احسن در زندگی اجرا کند، در کانون کوچک زندگی محبت به خدا و اهل بیت را در دلها زنده کند. برای ارتقاء توحید در زندگی باید روشهایی مانند مبارزه با مظاهر شرک را جدی بگیرند و با مظاهر شرک و بت پرستی آشنا باشد که در زندگی وارد نکند همانطور که در سوره نحل آیه ۳۶ آمده است: وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّهٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ یعنی باید با طاغوت مبارزه کرد.
حجت الاسلام نصوری با اشاره به دعای ندبه أَیْنَ هادِمُ أَبْنِیَهِ الشِّرْکِ وَالنِّفاقِ گفت: انسانهای توحید محور و امام زمانی جدیت در مبارزه با شرک و نفاق را داشته باشند و باید از کانون خانواده شروع شود.
وی افزود: یکی از مهمترین رسالتهای خانواده تربیت نسل موحد و ذاکر خداست که در سوره نور آیه ۳۶ فی بُیُوتٍ أَذِنَ اللهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ یُذْکَرَ فیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فیها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصالِ باید انسان یک حرکت جدی داشته باشد.
وی با اشاره به گام دوم گفت: اطاعت پذیری از نگاه الهی در خانواده داشته باشند به شکلی که از اعتقادات توحیدی باید پیروی کند تنظیم زندگی باید بر اساس مدل دینی و قوانین الهی باشد هم در حیطه فردی، روابط خانوادگی، معاملات اقتصادی، مناسباتی در جامعه دنبال میکند همه این موارد را در زندگی باید اجرا کرد.
مدیر بنیاد استان مازندران با اشاره به گام سوم گفت: اگر خداگرا هست باید در محوریت امام هم قرار گیرد که بتواند دفاع از امام را برای خودش داشته باشد ، امام را یک حامی معنوی برای خودش ببیند و بر اساس آن بتواند حرکت کند که وجود ناظر اخلاقی و دینی مثل امام انسان را خیلی کمک میکند که رفتار خودش را درست کند و به آن نقطه از نگاه امام در سوره توبه آیه ۱۰۵ وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَى اللهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ و اینها باید اصل راه امام محوری را در زندگی رعایت کنند.
حجت الاسلام نصوری با بیان اینکه در دوران غیبت هستیم گفت: گام چهارم امیدواری و پرهیز از یاس است، باید حواسمان باشد که زندگی ما دچار یأس و ناامیدی نشود و تمام تلاشمان را برای فرج امام زمان و گامهای اثرگذاری در زمینه سازی ظهور حضرت برداریم.
وی در ادامه اضافه کرد: گام پنجم که بسیار مهم است عدالت محوری است که ما در دعای ندبه میخوانیم: أَیْنَ الْمُرْتَجى لِإِزالَهِ الْجَورِ وَالْعُدْوانِ این نشان دهنده این است که کجا منبع امید برای برطرف کردن ظلم و ستم و دشمنیها است که این اندیشه عدالت محوری را عدالت دوستی در زندگی ما احیا میکنیم و میتوانیم مسیر درستی را برای یاری امام داشته باشیم.
حجت الاسلام نصوری در پایان با تاکید بر اصل عزتمندی و ارزش پروری گفت: که یکی از مختصات جامعه مهدوی بنیانگذاری آن بر فضایل انسانی و اخلاقی مانند عزت و اقتدار است که دولت مهدوی و سیره حکومتی حضرت بر اساس عزت رقم میخورد همانطور که در دعای افتتاح میخوانیم ان شاء الله بتوانیم خانواده مهدوی خوبی داشته باشیم به این اصول و ضوابط را به نحو احسن اجرا کنیم.