دفاع مقدس دوم یا جنگ تمدنها؟، پیچ تاریخی جهان برای ظهور
اینکه این رویدادها، آیا علائم ظهور هستند یا نه مهم نیست. همه این شرایط _ ولو نمیدانیم تا زمان ظهور چقدر مانده _ اما همه این رویدادها اگر خوب و به درستی مدیریت شود و جامعه مومنان و آزادی خواهان دنیا گامهای لازم را در این پیچ تاریخی بردارند ظهور را رقم میزند و در غیر این صورت اتفاق دیگری رخ میدهد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، حجت الاسلام محمدصابر جعفری، مدرس و کارشناس مهدویت در گفت وگویی در رابطه با وجهه آخرالزمانی بودن یا نبودن دفاع مقدس ۱۲ روزه ما در برابر اسرائیل و تعبیر “جنگ تمدنی” که برای آن بکار برده می شود، اظهارکرد: ما در حوزه تمدن دو بخش داریم، بخش ابزاری تمدن که عبارت است از ارزش هایی که ما به عنوان پیشرفت کشور مطرح می کنیم از جمله علم، اقتصاد، اختراع، صنعت، اقتدار سیاسی، اقتدار نظامی، سیاست، اعتبار بین المللی و… که بخش های ابزاری تمدن هستند. بخش دیگر هم بخش هویتی و حقیقی تمدن است که حوزه ارزشی، سبک زندگی، خانواده، اخلاق، رفتار، تعاملات انسانی و … را شامل می شود.
وی تصریح کرد: هرچند ما در بخش حقیقی تمدن، ضعف هایی داریم اما با همه این مسائل و با وجود فاصله گرفتن از نسخه اصلی، همچنان این حوزه تمدنی سالهاست که خود را نشان می دهد. البته به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) زمانی اسلام نصف دنیا را گرفته بود و تمدن اسلام به خصوص در بخش ابزاری آن، در اوج قرار داشت. به گونه ای که مستشرقان و تاریخ نگارانی مانند “گوستاو لوبن” و “جرجی زیدان” به صراحت بیان می کردند که این پایه های تمدنی را مدیون مسلمانان هستند.
کارشناس برنامههای مهدوی رسانه ملی خاطرنشان کرد: به تعبیر حضرت امام (ره) این ها فقط ستونها (یعنی آثار باستانی و …) را می دیدند و فکر می کردند این ها تمدن اسلامی است. اگرچه آنها هم ابزار تمدنی هستند ولی منظور امام این بود که آنها صرفا بخش ابزاری را می دیدند.
حجت الاسلام جعفری تاکید کرد: هر چند ما در بخش حقیقی تمدن از جمله سبک زندگی و تعاملات افراد یا ارتباطات چهارگانه ای که انسان با دنیای پیرامون خود دارد، مشکلاتی داریم ولی با این وجود “جنس تمدن معنوی اسلامی” با سایر تمدن ها متفاوت است.
وی با اشاره به تمدن های مختلفی که نظریه پردازان در بحث تقسیم تمدن ها از آنها نام می برند، تصریح کرد: به عنوان مثال “هانتینگتون” متخصص علوم سیاسی آمریکایی هفت تمدن را برشمرده و می گوید اولین تمدن “تمدن غرب مسیحی” است در حال حاضر حاکم بر غرب است و قدرت سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی جهان بر اساس این تمدن پایه ریزی شده است. دومین تمدنی که از آن نام می برد “تمدن اسلام” است.
وی افزود: این نظریه پرداز آمریکایی معتقد است که تمدن اسلام از تمدن های دیرباز بوده و از همان زمان که به وجود آمد تمدن ایران در آن دوران و تمدن یونان را تحت تحت الشعاع قرار داد. تمدن دیگری که وی نام می برد “تمدن کنفوسیوس” است و درباره آن می گوید اینان جمعیت فراوانی دارند اما چون این تمدن در حال گذار به لیبرالیسم غربی است بنابراین خطری ندارد.
مدرس مباحث مهدوی ادامه داد: چهارمین تمدن، “تمدن آفریقایی” است که به گفته هانتینگتون در حال حاضر نمی تواند به رشد برسد. و سپس “تمدن آمریکای لاتین” است که درباره آن می گوید مانند تمدن آفریقایی درگیر مسائل اقتصادی است و فعلا رشد نخواهد کرد.
وی در ادمه ششمین تمدن را “تمدن هندی” می داند و می گوید این تمدن به قدری گستردگی و تنوعات مختلف دارد که فاقد همبستگی فرهنگی بوده و دچار تشتت فرهنگی است و به همین دلیل نمی تواند با ما رقابت کند.
حجت الاسلام جعفری گفت: هانتینگتون آخرین تمدن را تمدنی می داند که در شوروی سابق و کشورهای اروپای شرقی بوده و به عنوان “تمدن ارتدوکس” از آن نام برده و می گوید این تمدن در سرگیجه فروپاشی شوروی و سقوط کمونیست گرفتار شده و عملا درحال نزدیک شدن به تمدن مسیحی غرب است. درست هم می گوید ما دیدیم که بعد از فروپاشی شوروی عملا آنها به سمت غربی شدن حرکت کردند.
کارشناس مهدوی خاطرنشان کرد: این نظریه پرداز آمریکایی پس از برشمردن این هفت تمدن می گوید مهم ترین تمدنی که برای ما خطرناک است و در مقابل ما قرار می گیرد تمدن اسلامی است. لذا نظریه «برخورد تمدن ها» را طرح می کند و معتقد است تنها تمدنی که می تواند در مقابل تمدن غرب مسیحی قرار بگیرد تمدن اسلام است. در حالی که “تمدن غرب مسیحی” هم عملا به مسیحیت ملزم نیست بلکه تحریف شده و اثرپذیرفته از صهیونیزم است.
جعفری تصریح کرد: بنابراین نگاهی که ایشان مطرح می کند رویارویی بین “تمدن غرب” و “تمدن اسلام” است. به همین دلیل هم به خصوص بعد از انقلاب اسلامی موضوع “اسلام فوبیا” و “ترس از اسلام” مطرح می شود. “فرانسیس “فوکویاما” هم که نظریه “پایان تاریخ” را عنوان کرد در ادامه همین موضوع است و می دانید اتفاقاتی مانند ” ۱۱ سپتامبر” و سپس”حمله آمریکا به عراق وافغانستان” و “جنگ خلیج فارس” و … بر اساس همین نظریه ها رخ داد و آن ها به نوعی جاده صاف کن جنگ تمدنی و ورود به این منطقه بودند.
وی افزود: بنابراین دو موضوع مطرح است یک “رویارویی و جنگ تمدن ها” و دوم “پایان تاریخ” که توسط نظریه پردازان مطرح می شود و از سوی دیگر ورود به منطقه خاورمیانه که توسط سیاسیون پیش می رود. و متاثر از این نظریه ها و فکر متفکران است. شاید هم می توان گفت که خود سیاسیون هستند که این نوع تفکرات را تولید می کنند و در دانشکده های جنگ آنهاست که این نوع اندیشه ها تولید می شود. به هر حال یک نوع جنگ و درگیری تمدنی مطرح است.
کارشناس صدا و سیما ادامه داد: ما به لطف خدا با همه مشکلات و با وجود کمکاری برخی افراد که دل در گرو اهداف انقلاب نداشتند و با وجود دشمنی دشمنان اما به همت و اخلاص زحمت کشان به خصوص رهبری حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری، امروز در بخش سخت افزاری و نرم افزاری شکوفایی های خوبی داشته ایم. در حوزه اختراع، صنعت، ماهواره ای که موجود زنده به فضا می برد، موشک و … اگرچه کاستی هایی هم داریم اما آنها بهتر از ما متوجه می شوند که چه اتفاقی افتاده است.
پژوهشگر مهدوی خاطرنشان کرد: آنها بعد از رنسانس با وجود همه رشد تکنولوژی و نرم افزاری که دارند ۴۰۰ سال تلاش کردند و ناگهان با کشوری مواجه شدند که میزان رشد خود را در این زمینه نشان می دهد. در همین جنگ ۱۲ روزه، صاحبان همین تمدن (به قول خودشان ۴۰۰ ساله) ده ها کشور به کمک اسرائیل آمدند، پدافند کردند تا موشک های ایران به اسرائیل نرسد. اما موشک ها رسید، موفق هم عمل کرد و نقطه زن هم بود.
حجت الاسلام جعفری با بیان این آنها متوجه هستند که شرایط به چه شکل است، گفت: ما متاسفانه به دلیل نگاه های منفی تزریق شده، به قدرت خودمان ایمان نداریم. برخلاف آنچه که امام و رهبری و بسیاری از دلاورمردان ایران باور دارند. ما در حوزه سخت افزاری تمدن بسیار پیشرفت کرده ایم. در حوزه محتوایی هم با وجود همه کاستی ها و کمبودها از جمله در سبک زندگی ولی بحران های ما با بحران های جامعه آن ها قابل مقایسه نیست.
وی ادامه داد: آنها می خواستند این تمدن اسلامی را که دوباره بعد از سال ها با انقلاب اسلامی سر بلند کرده خاموش و خفه کنند. در این مسیر هم ترور؛ جنگ؛ تحریم و هر چیزی که از دستشان برمی آمد انجام دادند. اما امروز چیزی که از آن می ترسیدند با دست خودشان بر سرشان آمد.
کارشناس دینی تصریح کرد: تا الان هر چه سعی کرده بودند که با رنگ و لعاب و جلوه گری چهره خود را بزک کنند امروز مجبور شدند چهره واقعی خود را نشان دهند. مسئله این نیست که ما موشک داریم یا هسته ای هستیم و آنها از این ناراحت هستند مسئله همان است که قرآن می فرماید: “وَ لَنْ تَرْضَیٰ عَنْکَ الْیَهُودُ وَلَا النَّصَارَیٰ حَتَّیٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ؛ یهود و نصار از تو راضی نمی شوند تا تسلیم محض آنها شوی. “
حجت الاسلام جعفری یادآورد شد: آنها ناگهان دیدند غیر از بحث سخت افزار شرایط به گونه ای شده که به عنوان مثال در کشورهای آمریکای لاتین، ادبیاتی به کار برده می شود که ادبیات انقلاب است. در دانشگاه های مشهور اروپا و آمریکا آزادی فلسطین فریاد زده می شود، مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل فریاد زده می شود. متوجه شدند که پرچم جمهوری اسلامی و گفتمان و ادبیات آن به داخل خانه هایشان رسیده است. لذا این جنگ را برای خود یک جنگ وجودی می دانند.
مدرس مهدویت تاکید کرد: آنها سال ها با فیلم های هالیوودی و انیمیشن ها و بازی ها و … خود را منجی جهان معرفی می کردند. یا طبق نظریه های فوکویاما پایان تاریخ را پیش بینی می کردند و تنها راه نجات را لیبرالیسم می دانستند. اما امروز همه آنچه ساخته بودند، رنگ باخته است. امروز منجی و نجات بخشی ای که مردم دنیا به دنبال آن هستند در میان شخصیت های هالیوودی نیست. اتفاقا شخصی است که در بیانیه گام دوم خود به صراحت ذکر کرده است که” گام دوم ما تمدن ِ زمینه ساز برای ظهور منجی است. “
وی خاطرنشان کرد: هیچ وقت فضای عالم به این صورت روشن و واضح نبوده که حقانیت این مسیر، کاملا ثابت و مشخص شده باشد. البته اینکه این رویدادها را به عنوان علائم ظهور بدانیم و به آن ربط بدهیم صحیح نیست. اینکه این رویدادها، آیا علائم ظهور هستند یا نه مهم نیست. همه این شرایط _ ولو نمی دانیم تا زمان ظهور چقدر مانده _ اما همه این رویدادها اگر خوب و به درستی مدیریت شود و جامعه مومنان و آزادی خواهان دنیا گام های لازم را در این پیچ تاریخی بردارند ظهور را رقم می زند و در غیر این صورت اتفاق دیگری رخ می دهد.
منبع: خبرگزاری شبستان