
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، حجت الاسلام جواد اسحاقیان استاد مرکز تخصصی مهدویت و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص پیامهای ماه مبارک رمضان به منتظران ظهور گفت: منتظران چند شاخصه اصلی دارند که یکی از این شاخصهها شناخت نسبت به دوره غیبت است و با این شناخت است که میتوانند اعمالی را که در این دوران باید انجام دهند را مرور کنند.
وی از دیگر شاخصههای یک منتظر را بررسی آسیبها نقاط قوت و تهدیدهایی موجود عنوان کرد و گفت: منتظر در دوران انتطار برای رفع این کمبودها و آسیب ها و بهتر شدن وضعیت موجود تلاش می کند.
حجت الاسلام اسحاقیان با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای ارتباط با ولایت الهی و اهل بیت(ع) است گفت: در ماه مبارک رمضان منتظران به اهل بیت و ثقلین تمسک می جویند، ثقلین در این ماه جایگاه ویژهای دارد، قرآن کریم در این ماه نازل شده است و مردم با قرآن به سر گرفتن و قسم دادن خدا به اهل بیت در شبهای قدر به اهل بیت متوسل می شوند. در دعای وداع ماه مبارک رمضان مرتب این ذکرها تکرار میشود،
به گفته استاد مرکز تخصصی مهدویت، موضوع شکر نعمتهای الهی و استراتژی برای آینده و انتظار برای ماه رمضان آینده با اهلی بیت پیوند خورده است. در دعای ابوحمزه نیز زیارت قبر پیامبر گرامی اسلام و زیارتگاهها و زیارت خانه خدا مورد تاکید قرار گرفته است. در دعاهای روزهای ماه رمضان نیز از اهل بیت و دشمنان اهل بیت یاد شده است و تبری از کسانی که در مقابل اهل بیت قرار گرفته اند مورد تاکید و تذکر است.
حجت الاسلام اسحاقیان با تاکید بر اینکه قرآن و ثقلین برای منتظران مهم است و ما به دنبال جهانی شدن قرآن و خط سیر اهل بیت هستیم و باید جبهه مقابل اهل بیت و کفر به حاشیه برده شود و نابود شود، گفت: تمسک عملی به اهل بیت نیز باید مورد توجه باشد. امیر مومنان، حضرت علی (ع) به عنوان شهید ماه رمضان و شهید راه عدالت در جملاتش در نهج البلاغه به موضوع عدالت طلبی اشاره کرده و به تمسک عملی به اهل بیت تاکید دارند.
به گفته عضو هیاتعلمی دانشگاه تهران، از اوصاف متقیان و یاران امام زمان آمده است که زمزمه مناجات آنها گوش زمین و زمان را مینوازد و در هنگام مبارزه همچون کوههای استوار هستند.
وی یکی دیگر از شاخصههای منتظران ظهور در ماه مبارک رمضان را ترکیب معنویت و مجاهدت در میدانهای اجتماعی عنوان کرد و گفت: در دوران انتظار نیاز به شناخت داریم تا مانع از افتادن ما در دام مدعیان دروغین شود و با حلم و بردباری باید این دوران را پشت سر گذاشت.
حجت الاسلام اسحاقیان ادامه داد: در این دوران شناخت واقعیت را از دو جنبه نقاط مثبت دوران انتظار و خلاءهای موجود میتوان بررسی کرد، در ماه مبارک رمضان انسان با کاستیها و کمبودها آشنا میشود و نسبت به حال فقرا شناخت پیدا میکند و میداند که برای رسیدن به یک جامعه آرمانی که قرار است در دوران ظهور ایجاد شود و در این دوران همه در یک رفاه کلی قرار دارند و غنی و فقیر وجود ندارد، شناخت پیدا کند.
وی اضافه کرد: جهتگیری رمضان سند چشم اندازی برای دوران ظهور است، همچنین از این ایام می توان برای شناخت انواع گناهان و آسیبهای اجتماعی و واقعیتهای بهره گرفت، در ماه رمضان انسان واقعیتها و ضعفهای فردی و اجتماعی خود را میشناسد، همانطور که یک منتظر باید ابتدا ضعفها و آسیبها را بشناسد و بداند که برای انتظار واقعی باید این ضعفها رو برطرف کرد.
استاد مرکز تخصصی با بیان اینکه در دعای وداع به حمد و سپاس انسان از نعمت های الهی و شور و اشتیاق برای ماه رمضان آینده اشاره شده است، گفت: باید به این ایام به عنوان فرصت سرمایهگذاری معنوی نگاه کرد. انسان بر داراییهای الهی و اهل بیت تکیه میکند و این داشتهها پشتوانه مهمی برای انسان هستند.
به گفته وی، انسان اگر قدر انتظار و ثمرات آن را بداند، شوق و اشتیاق برای آینده آرمانی به مراتب بیشتر خواهد شد.