اخبار

درس های که منتظران ظهور حضرت مهدی علیه السلام از ماه مبارک و برکات اعمال آن، یاد می‌گیرند

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، حجت الاسلام والمسلمین محرمی استاد مرکز تخصصی مهدویت در خصوص درس های که منتظران ظهور حضرت مهدی علیه السلام از ماه مبارک و برکات اعمال آن، یاد می‌گیرند به پنج مورد به شرح ذیل اشاره کرد:

معرفت به نقش و جایگاه رهبری و مدیریت امام زمان علیه السلام

با توجه به اینکه تمامی مقدرات امور سال آینده در شب هاى قدر رقم می خورد و این کار، در محضر حضرت مهدی علیه السلام و با تأیید ایشان انجام می گیرد می‌توان به نقش رهبری ایشان در هدایت تکوینی و هدایت معنوی و باطنی انسان ها پی برد. و به برکت وجود معنوی و نورانی اوست که عالم هستی از فیض حق تعالی بهره مند می شود.

ارتباط با امام زمان علیه السلام و یاد مستمر ایشان

ائمه اطهار(ع) در احادیث و دعاهای متعدد مومنان را در این ماه مبارک، بر مداومت و توسل به امام زمان علیه السلام دعوت کردند.

توصیه به خواندن دعاهای مرتبط با امام زمان علیه السلام در ماه رمضان، نشان از اهمیت ارتباط داشتن با حضرت در این ماه مبارک دارد و اینکه یاد حضرت، باید استمرار و تداوم داشته باشد. برخی از این دعاها عبارت است از:

الف. توصیه به خواندن دعای سلامتی امام زمان علیه السلام که در تمامی لحظات این ماه مبارک به ویژه در شب هاى قدر و شب بیستم و سوم و در همه حالات انسانی(نشسته یا ایستاده) نشان از اهمیت توجه به حضرت دارد.

ب. سفارش به خواندن دعای افتتاح در هر شب از شب‌های ماه مبارک که از هر دو جهت این دعا با امام زمان علیه السلام ارتباط دارد: اول: از طرف امام زمان علیه السلام انشا و توصیه به خواندنش شده است. دوم: بخش پایانی دعا اشاره به امام زمان علیه السلام و دعای برای ظهور حضرت و بیان اوصاف حکومت حضرت.

ج. دعای هر روز ماه رمضان بعد از هر نماز واجب، اللهم ادخل علی اهل القبور السرور … که مضمون این دعا، به طور کامل در دوران حکومت حضرت مهدی علیه السلام، تحقق پیدا خواهد کرد.

د. خواندن دعای ندبه در روز عید فطر ، که شادی روز عید فطر که به خاطر نایل شدن روزه داران به مغفرت الهی با غم و حزن نرسیدن به حضور حضرت مهدی علیه السلام همراه می گردد که این همراهی شکر نعمت و ندبه از فراق، پرده از نعمت بزرگ ظهور حضرت مهدی علیه السلام بر می دارد.

ه. امام سجاد(علیه السلام) در دعا برای پیروزی امام زمان(علیه السلام) که در کتاب «اقبال الاعمال» و «زاد المعاد » نقل شده است، می فرمایند: «اسألک ان تنصر وصی محمد و خلیفه محمد و القائم بالقسط من أوصیاء محمد صلواتک علیه و علیهم اعطف علیهم نصرک…» (خدایا این ماه رمضان است… از تو می خواهم که جانشین محمد و وصی محمد و قیام کننده به عدالت از اوصیاء محمد که درودهایت بر او و ایشان باد- را یاری نمایی، یاریت را برآنان معطوف بدار.)

ارتباط و انس بیشتر با قرآن

ارتباط و انس بیشتر با قرآن که ظهور حضرت مهدی علیه السلام برای اجرای دستورات قرآن در جامعه جهانی بشریت خواهد بود‌.

تمرین خویشتن داری و کسب سطح قابل قبولی از تقوای الهی

انسان روزه دار در ماه مبارک ، با خودداری از طبیعی ترین نیاز جسمی خویش، که خوردن و آشامیدن است به سطح قابل قبولی از کنترل و مدیریت جسمی خویش نایل می شود و با خودداری از اموری مانند جماع کردن، به سطح قابل قبولی از کنترل و مدیریت شهوت جنسی می رسد و با خودداری از اموری مانند نسبت دروغ به خدا و معصوم علیه السلام، به سطح قابل قبولی از کنترل و مدیریت زبان و سخن گفتن می رسد.

تمرینی برای زندگی مهدی باورانه

انسان روزه دار در طول ماه مبارک، با خواندن ادعیه مرتبط با حضرت مهدی علیه السلام، به یاد و ذکر حضرت بودن و دعا برای تعجیل در ظهور ایشان، را تمرین می‌کند تا این وصف برای سایر ماه ها هم در انسان روزه دار ، استمرار پیدا کند و همچنین انسان روزه دار با خواندن ادعیه ای که مضمون شان، اشاره به شرایط ظهور و اوصاف دوران حکومت حضرت مهدی علیه السلام را سعی و تلاش در تطبیق اوصاف زندگی خویش برای زمینه سازی ظهور حضرت مهدی علیه السلام می کند و همچنین انسان روزه دار، آرزو و دعا برای زودتر رسیدن دوران ظهور و حکومت امام زمان علیه السلام در دل و زبان خویش جاری می سازد.

امام صادق علیه‌السلام در ضمن بیان آداب ماه مبارک، چنین می‌فرمایند: «وَ کُونُوا مُشْرِفِینَ عَلَى الْآخِرَهِ مُنْتَظِرِینَ لِأَیَّامِکُمْ مُنْتَظِرِینَ لِمَا وَعَدَکُمُ اللَّهُ مُتَزَوِّدِینَ لِلِقَاءِ اللَّهِ»؛ «یعنی(در حال روزه‌داری) خود را مشرف بر آخرت کنید و در این حالت: منتظر ایام‌تان و منتظر وعده‌های الهی بر خود باشید در حالی که برای لقای خدا زاد و توشه فراهم می‌کنید.»

بنابراین حدیث، یکی از آداب ماه مبارک، انتظار روزگار ظهور و حکومت امام زمان علیه السلام است و انتظار وعده الهی که خدا در آیه ۵۵ سوره نور، به اهل ایمان و عمل صالح، داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا