اخبارگفتگوها

درس‌هایی که منتظران ظهور می‌توانند از ظرفیت ماه رمضان بگیرند

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، حجت الاسلام والمسلمین نصوری معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در مصاحبه ای با روابط عمومی بنیاد به درس‌هایی که منتظران ظهور می‌توانند از ظرفیت ماه رمضان بگیرند اشاره کرد و گفت: ماه رمضان دانشگاه عظیمی است که تاکنون فارغ التحصیلان فرهیخته فراوانی را در طول تاریخ تحویل جامعه داده است و امیدوارم همه ما باید بتوانیم از این فرصت و درس‌های بزرگی که دارد بهره ببریم.

وی نخستین درس ماه مبارک رمضان را ارتباط با خدا و توحید محوری و حفظ پیوند قلوب با محبوب عنوان کرد و گفت: ماه رمضان ماه میهمانی خداوند است و خداوند درهای رحمت را به روی انسان باز کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین نصوری با بیان اینکه انس با قرآن و امام زمان(عج) دومین درس ماه مبارک رمضان است، تصریح کرد: عظمت ماه مبارک رمضان به نزول قرآن است و قله آن شب‌های قدر می‌باشد و در این شب ها فضایی فراهم شده که انسان تلاش می‌کند خود را دلداده قرآن و امام زمان(عج) کند چرا که در این شب ها پرونده اعمال انسان به دست امام زمان می‌رسد، پس لازم است انسان این انس را تمرین کند تا پس از ماه رمضان نیز انس با قرآن و امام زمان را حفظ نماید.

وی با اشاره به اینکه انس با دعا و شب زنده‌داری از دیگر درس‌های ماه رمضان است، گفت: تمام دعاهای این ایام برای دعوت به خدا و ترک گناه و دعوت به امام زمان است و انسان باید بتواند با مهندسی رفتار خود از یاوران امام زمان باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نصوری با اشاره به اینکه تمرین برای ترک از گناهان از دیگر درس‌های ماه رمضان است، خاطرنشان کرد: اگر انسان می‌تواند در ماه مبارک رمضان از گناه دوری کند پس می‌تواند در روزهای دیگر نیز گناه را ترک کند هرچه انسان از محرمات فاصله بگیرد موجب جلب رضایت خداوند و امام زمان می‌شود.

معاون فرهنگ آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) ادامه داد: کسب تقوای الهی و حفظ و نگهداری آن، پرهیزکاری و کنترل نفس و حرکات ذهنی برای دوری از امیال کاذب و شیطانی با تقوا حاصل می‌شود. تساوی فقیر و غنی از دیگر آثار ماه مبارک رمضان است و انسان با گرسنگی و تشنگی حال فقرا را درک می‌کند و در رفتار انسان منتظر نیز محسوس است که حال بقیه را درک کند تا بتواند دل امام زمان را به دست آورده و با رسیدن به همدردی و همدلی یاریگر مردم باشد.

وی غلبه بر هوای نفس یا همان جهاد اکبر را از دیگر آثار ماه رمضان عنوان کرد و گفت: اراده و تصمیم برای ترک خواهشات نفسانی از دیگر آثار این ماه مبارک است انسان در حوزه اخلاق و مسائل بینشی می‌تواند به ترک خواهشات نفسانی دست پیدا کند.

حجت الاسلام والمسلمین نصوری تقدم منافع دیگران به منافع خود و توجه به دفاع از همنوعان را از دیگر آثار این ماه عنوان کرد و گفت: این ایام فرصتی را فراهم می‌کند تا منتظر واقعی منافع امام زمان را بر منافع خود مقدم قرار دهد.

وی با یادآوری اینکه فرصت خودسازی، محرومیت زدایی و توجه به همسایه و احترام و داشتن زندگی خوب و سالم و پاک نیز در این ایام برای انسان فراهم می‌شود، گفت: مسجد محوری از دیگر آثار ماه رمضان است، انسان همواره برای تضرع و دلبستگی نیازمند مکانی است تا از فضای جامعه فاصله پیدا کند و بهترین مکان مساجد است، مسجد محوری یکی از بنگاه‌هایی است که یک منتظر واقعی باید داشته باشد چرا که پیامبر اسلام رسالت خود را از مسجد شروع کرد و امام زمان نیز با مسجد ادامه خواهد داد.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به اینکه توجه به احکام شرعی در این ایام برای انسان فراهم است، تصریح کرد: توبه از گناه، انس و توجه به خانواده، اطاعت و بندگی و تربیت نفس برای اطاعت از خدا و مجاهدت در برابر رضایت خدا، حمایت از یتیمان، استفاده بهینه از فرصت‌هایی که در اختیار انسان است با سحرخیزی، ایثار و از خود گذشتگی و دوری از اسراف و درک دردمندان نیز از دیگر آثار و برکات این ماه مبارک است

به گفته وی در این ایام فرصتی برای صله رحم و توجه به اقوام برای تمرین همدردی و همراهی با همسایه و اقوام فراهم می‌شود. همچنین مهمترین درسی که می‌توان از این ایام گرفت داشتن تفکر جهانی است، منتظران واقعی باید زمینه را برای حکومت جهانی فراهم کنند که از طریق برقراری عدالت در جامعه ایجاد می‌شود.

وی افزود: احیای روز قدس و توجه به این ایامیکی از این راهکارها است که انسان بتواند عدالت را در جامعه برقرار کند که با قرار گرفتن در مقابل ظالم و ایستادگی فراهم می شود. تفکر جهانی یک انسان منتظر، زمانی محقق می‌شود که جهان را آماده ظهور کند چه از طریق مقابله با ظلم و ایستادگی در برابر ظالمان ایجاد می شود. از این رو می‌توانیم قبل و بعد رمضان تحولی رو به جلویی در خودمان ایجاد کنیم و نگاه‌های امام زمانی ما روز به روز پررنگ‌تر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا