
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، حجتالاسلام والمسلمین حسن ملایی استاد مرکز تخصصی مهدویت در گفتگویی با روابط عمومی بنیاد گفت: درباره راهپیمایی روز قدس و ارتباط آن با فرهنگ انتظار و مهدویت پیوندهای قابل توجهی وجود دارد.
حجت الاسلام ملایی گفت: روز قدس فقط روز فلسطین یا دفاع از فلسطینی ها نیست اگر ما به این رخ داد بزرگ دقت کنیم، روز قدس در واقع روز امت اسلامی است. روز قدس روز فریاد مسلمانان علیه صهیونیسم جهانی است، به خاطر اینکه اساسا روز قدس نشان دهنده یک جریان است، یک درگیری بین حق و باطل است و در واقع کسانی که از روز قدس پاسداشت می کنند در واقع می خواهند بگویند که ما در صف بندی بین حق و باطل، جانب حق را می گیریم. در واقع در جمعه آخر ماه مبارک رمضان ما می خواهیم در جمعیتی حاضر شویم که بگوییم ما حق طلب هستیم و در مقابل حق ستیزان می ایستیم، ما در مقابل مستکبران می ایستیم، ما در مقابل ظالمان بی تفاوت نیستیم و این نکته بسیار مهم است.
وی ادامه داد: به نظر بنده آیه ی صد و بیست سوره توبه بسیار می تواند در رابطه با راهپیمایی روز قدس به ما کمک کند.(لَا یُصِیبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَهٌ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلَا یَطَئُونَ مَوْطِئًا یَغِیظُ الْکُفَّارَ وَلَا یَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَیْلًا إِلَّا کُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا یُضِیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِینَ) یعنی هیچ تشنگی هیچ رنجی هیچ گرسنگی در راه خدا به مومنان نمی رسد و در هیچ مکانی که کافران را در واقع به خشم می آورد، مومنان قدم نمی گذارند و از دشمنی غنیمتی به دست نمی آورند مگر اینکه به سبب آن عمل صالحی برای آنان نوشته می شود، زیرا خدا پاداش نیکوکاران را ضایع نمی کند. دقت می فرمایید که در این آیه در هیچ جایی که کافران را به خشم می آورد قدم نمی گذارند این عبارت عبارت عجیبی است یعنی راهپیمایی روز قدس، آیا مستکبران و ظالمان عالم را به خشم نمی آورد؟ چرا یقینا آنها می ترسند، آنها به هراس می افتند، آنها به خشم می افتند و خدای متعال این را عمل صالحی می گیرد.
این استاد مهدویت اظهار داشت: روز قدس در واقع توجه به یک جریان است یک درگیری حق در مقابل باطل است خب اگر ما به فرهنگ مهدویت و انتظار توجه کنیم، می بینیم که در واقع مباحث عدالت محوری، عدالت طلبی و ظلم ستیزی دو ویژگی برجسته در زمینه اخلاق اجتماعی منتظرانه است.
ملایی گفت: مگر ما در احادیثمان نداریم که برجسته ترین ویژگی حکومت حضرت مهدی(عج) بر پایه عدالت، مقابله با ظلم و ریشه کنی آن است، طبیعتا برای برادران و خواهران بزرگواری که می خواهند جز منتظران امام زمان(عج) باشند، از اخلاق اجتماعی این است که ما باید به دنبال عدالت باشیم و باید از ظلم نه تنها گریزان باشیم بلکه با ظلم نیز مقابله کنیم. البته باید یک مطلبی را هم همه ما مورد توجه داشته باشیم و آن مطلب این است که امیرالمومنین فرمودند: بهترین عدالت، یاری ظلم دیده است اما ما باید معنای ظلم و عدالت و بالاتر از آن مصادیق و معیارهای آن را بدانیم چون اگر این معیارها و این معنا را ندانیم ممکن است که مثل دوران امیرالمومنین که برخی با ایشان که مظهر عدالت هستند به نام عدالت مقابله کردند، ما هم مقابله کنیم. اینجا معلوم می شود که تشخیص حقیقت عدل و ظلم و مصادیق آن بسیار مهم است. ما در عصر غیبت حضرت ولی عصر(عج) هستیم، ممکن است سوال باشد که معیار تشخیص ظلم از عدالت چیست؟ و ما از چه مسیری باید به چه منبع و مرجعی پناه ببریم. خود حضرت ولیعصر(عج) فرمودند: در پیشامدهای روزگار که شما نمی دانید جریان چیست؟، عدالت چیست؟، ظلم چیست؟، ما باید جانب چه کسی را بگیریم؟، باید به عالمان دینی و مراجع بزرگوار و در عصر تشکیل حکومت آن عالمی که در راس حکومت قرار می گیرد یعنی ولی فقیه مراجعه کنیم.
مراجعه ما به عالمان دینی و فقهای دین و ولی فقیه جامعه که زمانی حضرت امام بودند و الان رهبر معظم انقلاب هستند به ما این حقیقت را گوشزد می کند که الان مصداق واقعی ظلم و ظالم، صهیونیسم ها هستند و بخشی از مظلومین عالم فلسطینی ها هستند.
ان شاالله که خدای متعال به ما توفیق بدهد که این آموزه سترگ انتظار را به عنوان منتظر امام زمان(عج) خوب دریابیم و به عنوان مصداق آن در راهپیمایی روز قدس که با همین نگاه است ان شاالله شرکت کنیم.