اخبارگفتگوها

لازم است بدانیم چه وظایفی در قبال حضرت داریم و تا چه اندازه به آن عمل می‌کنیم

حجت الاسلام والمسلمین نصوری، معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود در گفت و گو با خبرنگار بنیاد با بیان اینکه انسان منتظر، در دوران غیبت ماموریت‌ها و وظایفی را بر عهده دارد، گفت: لازم است بدانیم چه وظایفی در قبال حضرت داریم و تا چه اندازه به آن عمل می‌کنیم. به گفته وی، اطلاع از این وظایف و عمل به آن می تواند بر زندگی و فرزندان و جامعه اثر خود را نشان دهد.

نصوری ادامه داد: مهندسی رفتار انسان‌های منتظر نشان می‌دهد که این فرد تا چه اندازه نسبت به امام زمان(عج) آشنایی دارد و تا چه اندازه به وظایف خود عمل کرده است چون انسان‌ها در عمل سنجیده می‌شوند.

حجت الاسلام نصوری، یکی از وظایف مهم منتظران را معرفت نسبت به امام زمان(عج) خواند و گفت: معرفت به ایشان دو مدل است یک مدل دانشی و دیگری مدل رفتاری، یعنی اینکه ما در طول دوران غیبت نسبت به امام زمان(عج) و وظایفی که در قبال ایشان داریم مطلع باشیم.

وی ادامه داد: ما در دوران غیبت باید بدانیم که امام زمان(عج) چه کسی است، چه خصوصیاتی دارد، چه زمانی ظهور خواهد کرد و با ظهور ایشان چه اتفاقی خواهد افتاد و سوال‌هاتی از این قبیل.

نصوری، دومین معرفت نسبت به امام زمان(عج) را معرفت رفتاری خواند و گفت: این به این معنی است که باید از خود سوال کنیم که رفتار ما تا چه اندازه مورد پسند امام زمان(عج) است چرا که امام زمان(عج) ناظر بر اعمال ما است و رفتاری که با خانواده، همسایه و مردم داریم تا چه اندازه مورد رضایت امام زمان(عج) قرار گرفته است. همچنین اندیشه‌هایی که داریم تا چه اندازه توحیدی است و تا چه اندازه می‌توانیم رضایت ایشان را جلب بکنیم.

معاون فرهنگ، آموزشی و پژوهشی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) خاطرنشان کرد: بعد از معرفت به امام زمان(عج) مهم‌ترین وظیفه اطاعت است، امام حسین علیه السلام می‌فرماید: اگر می‌خواهید بدانید تا چه اندازه امام خود را می‌شناسید ببینید تا چه اندازه از دستورات او اطاعت می‌کنید.

نصوری ادامه داد: در دعای عهد یکی از انتظارات امام زمان(عج) این است که مطیع ایشان باشیم، از زمان امام علی علیه السلام تا امام حسن عسکری علیه السلام که ۲۵۰ سال دوران امامت است کسانی که روحیه مالک‌وار و سلمان وار داشتند و توانستند در کنار امام به وظایف خود عمل کنند در واقعه کربلا نیز در کنار امام حسین(ع) قرار گرفتند ولی کسانی که در مقابل امام حسین(ع) می‌جنگیدند به رغم اینکه نماز می‌خواندند و روزه می‌گرفتند ولی معرفت رفتاری و دانش آنان نسبت به امام حسین(ع) کامل نبود، شکم آنان پر از لقمه‌های حرام بود، از این‌رو امام را نمی‌دیدند و از ایشان اطاعت نمی‌کردند.

وی با تاکید بر اینکه اگر رفتارهای معرفتی ما درست نباشد روحیه اطاعت پذیری هم نخواهیم داشت، گفت: دوران غیبت فرصت مناسبی برای تمرین اطاعت پذیری از نائب بر حق ایشان و تقویت روحیه اطاعت از قانون، برای اینکه بتوانیم خود را به عنوان یکی از یاران امام زمان(عج) آماده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا