به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، حجتالاسلام والمسلمین ناصر شهیدی مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان قم در گفتگویی با اشاره به اینکه پرداختن به جشنهای نیمه شعبان مقابله با بسیاری از جریانات انحرافی است که در جامعه با ظاهر مهدویت کار می کنند گفت: وقتی مردم با حضور در جشنهای نیمه شعبان نسبت به امام زمان(عج) که امام غایب است ابراز علاقه و ارادت میکنند بسیاری از این جریانات انحرافی که در طول سال با موج سواری در جامعه عدهای را در گرداب انحرافات گرفتار میکنند با یک مانع مواجه میشوند؛ به این ترتیب ایام نیمه شعبان به مردم یادآوری میکند که در فطرتشان به امام زمان(عج) دلبستگی دارند و باید در این راه استقامت و صبر کافی داشته باشند.
وی با بیان اینکه برپاداشتن جشنهای نیمه شعبان باعث میشود سبک زندگی مهدوی بار دیگر در جامعه ما تعریف شود، یادآور شد: در ایام نیمه شعبان شاهد همدلی بیشتر در بین مردم هستیم. مردم با یک مرام مهدوی به نیازمندان کمک می کنند و این ابراز علاقهها که از ارادت به حضرت ولی عصر(عج) سرچشمه میگیرد در جامعه زنده می شود، به همین جهت مردم سعی میکنند سبک زندگی خودشان را به قدری با سبک زندگی مهدوی تطبیق دهند.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان قم افزود: امروز دشمن نوجوانان و جوانان را هدف قرار داده است و قصد دارد که آنها را از مسائل معرفتی دور و به تعبیری اعتقاد آنها را نسبت به نهاد خانواده متزلزل کند. به همین جهت اگر امام محوری و مهدی باوری در جشنهای نیمه شعبان احیا شود و نقش خانوادهها را در تمدن سازی، تاریخ سازی و تشکیل یک جهان مهدوی به مردم یادآوری کنیم قطعا در تاثیرگذاری بیشتر جشنهای نیمه شعبان و ترویج فرهنگ مهدویت موثر خواهد بود.
وی در ادامه با تشریح برنامه های بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) به برگزاری چهارمین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: این اجلاس یکی از برنامههای شاخص دهه مهدویت است و در آن ابعاد مختلف ارتباط انقلاب اسلامی با ظهور حضرت ولیعصر (عج) بررسی خواهد شد.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان قم ادامه داد: چهارمین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی در روز شنبه، ۲۰ بهمن ماه در آستان قدس رضوی برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام شهیدی با یادآوری اینکه اولین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی به میزبانی شهر قم، دومین اجلاس به میزبانی زاهدان و سومین اجلاس در شهر شیراز برگزار شد، ادامه داد: امسال اجلاس سراسری مهدویت و انقلاب اسلامی در مشهد مقدس و به میزبانی آستان قدس رضوی اجرا میشود.
وی با اشاره به محورها و موضوعات چهارمین اجلاس سراسری مهدویت و انقلاب اسلامی گفت: چیستی و ماهیت شناسی دولت تراز انقلاب اسلامی با نگاه به آرمان مهدویت(مبانی، اصول، ابعاد و قلمرو نظری)، پیوندهای دولت تراز انقلاب اسلامی با مهدویت(رویکرد منجی باوری، رویکرد زمینه سازی)، مؤلفه ها و شاخصه های دولت تراز انقلاب اسلامی و مهدویت(شاخص کارگزاران، طرح و برنامه، شاخص فرهنگی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و …)، اهداف چشم انداز دولت تراز انقلاب اسلامی و مهدویت، دولت تراز انقلاب اسلامی و مهدویت، ظرفیت ها، راهبردها، آسیب ها، وظایف و کارکردهای دولت تراز انقلاب اسلامی و مهدویت، دولت تراز انقلاب اسلامی و مهدویت در نگاه امامین انقلاب، ارتباط دولت تراز انقلاب اسلامی با تمدن نوین اسلامی در راستای آرمان مهدویت، نقش مردم در دولت تراز انقلاب اسلامی و مهدویت، مقایسه دولت تراز انقلاب اسلامی و مهدویت با نظریه رقیب از جمله محورهای اجلاس بوده است.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان قم تصریح کرد: ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه اجلاس ارسال شده است که کمیته علمی اجلاس در حال داوری آثار هستند.
امسال ۱۰۰۰ موکب در مسیر بلوار پیامبر اعظم(ص) با ارائه خدمات فرهنگی، پژوهشی، اجتماعی و پذیرایی به زائران خدمت خواهند کرد.
وی همچنین با اشاره به برپایی همایش سالانه در بلوار پیامبر اعظم (ص) قم، گفت: این برنامه در سالهای گذشته با شش موکب آغاز شد و سال گذشته تعداد آنها به ۶۰۰ موکب رسید. امسال نیز با افزایش تقاضا از استانها و کشورهای مختلف، ۱۰۰۰ موکب در مسیر پذیرایی و ارائه خدمات فرهنگی، پژوهشی و اجتماعی به زائران خدمت خواهند کرد.
حجتالاسلام والمسلمین شهیدی تصریح کرد: از آنجا که ما وظیفه داریم جنبههای اثباتی مهدویت را تقویت کرده و در مقابل آسیبها و شبهات نیز آگاهسازی لازم را انجام دهیم. در این راستا، کارشناسان و مبلغان بنیاد در موکبهای ویژه دهه مهدویت حضور خواهند داشت تا پاسخگوی سؤالات و شبهات مردم باشند.
وی همچنین به اهمیت توجه به نسل آینده اشاره کرد و گفت: در همکاری با معاونت کودک و نوجوان، فضاهایی ویژه برای کودکان در نظر گرفتهایم. در این موکبها، کارشناس کودک و نوجوان حضور خواهد داشت تا ضمن ایجاد محیطی جذاب برای کودکان، معارف مهدویت را نیز به زبان ساده و در قالبهای هنری و آموزشی به آنها منتقل کند.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان قم به اجرای برنامه پردهخوانی مهدویت اشاره کرد و افزود: این روش که در اصفهان طراحی شده و در قم نیز مربیان آن حضور دارند، یکی از ابزارهای مؤثر در آموزش و تبیین معارف مهدوی است.
خادم بودن صرفا به معنای خدمت در مسجد جمکران نیست و هرفرد علاقمندی از زن خانه دار تا کارمند و معلم و… می تواند با ترویج مباحث مهدویت بین اطرافیان خود خادم مهدوی باشد.
حجتالاسلام شهیدی همچنین از اجرای طرح خادمی امام زمان(عج) خبر داد و گفت: بر اساس این طرح، هر فردی میتواند در جایگاه خود خادم امام زمان (عج) باشد. این برنامه تحت نظارت دبیرخانه شورای سیاستگذاری مهدویت و با مشارکت مراکز فرهنگی و نهادهای مختلف اجرا خواهد شد. افراد علاقهمند پس از گذراندن دورههای کوتاهمدت آموزشی، کارت خادمی دریافت خواهند کرد.
وی همچنین از ارائه بستههای نمایشگاهی و فرهنگی به ادارات و مدارس خبر داد و گفت: همه سازمانها، مدارس و نهادهای متقاضی میتوانند از این بستهها استفاده کرده و برنامههای مهدوی را در ایام نیمه شعبان و دهه مهدویت اجرا کنند. همچنین مربیان و کارشناسان ما آماده اعزام به مدارس و نهادها برای برگزاری جلسات آموزشی و پاسخگویی به سؤالات هستند.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان قم یادآور شد: رادیو مهدویت در دهه مهدویت فعالیت میکند که مورد استقبال مخاطبان است و از طریق سایت مهدویت قابل دسترسی است.
وی در پایان با اشاره به صدور کارت مهدی یاوری و خادمی برای عموم علاقمندان و شیفتگان امام زمان(عج) گفت: خادم بودن صرفا به معنای خدمت در مسجد جمکران نیست و هرفرد علاقمندی از زن خانه دار تا کارمند و معلم و… می تواند با ترویج مباحث مهدویت بین اطرافیان خود خادم مهدوی باشد.
شهیدی تصریح کرد: بر اساس این طرح افراد علاقهمند پس از گذراندن دورههای کوتاهمدت آموزشی شامل ۵ جلسه که ۴جلسه مجازی و یک جلسه حضوری برگزار می شود، می توانند کارت خادمی دریافت کنند.
منبع: خبرگزاری شبستان