دولت تراز انقلاب اسلامی با نگاه به نظریه های رقیب در پیش نشست علمی چهارمین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی در مشهد مقدس بررسی شد
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان خراسان رضوی، پیش نشست علمی چهارمین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی در مشهد مقدس در روز پنج شنبه بیست و دوم آذر ماه در بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی واقع در بست طبرسی حرم مطهر رضوی برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین شریعتی تبار عضو گروه انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، حجت الاسلام والمسلمین نوروزی عضو هیئت علمی و مدیر گروه علوم سیاسی موسسه آموزش و پرورش امام خمینی(ره) سخنرانان مدعو این جلسه و حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا نصوری معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) دبیر علمی این نشست علمی بود و حجت الاسلام و المسلمین موسوی نسب مدیر بنیاد استان نیز در این نشست حضور داشت.
نوروزی در این نشست علمی پیرامون موضوع دولت تراز انقلاب اسلامی با نگاه به نظریه های رقیب در افق تمدنی و نگاه به آینده سخن گفت.
وی گفت: تبیین ما از دولت تراز انقلاب اسلامی چیست؟ دولتی دارای کارگزارانی شایسته و صالح، دارای ایده و آرمانی مبتنی بر انسان شناسی دقیق و درست، تجلی یافته در ایده گفتمان مقاومت در برابر نظام سلطه، آرمانی کاملا منطبق بر واقع و حقیقی است و چون چنین است حاوی امید است.
عضو هیئت علمی و مدیر گروه علوم سیاسی موسسه آموزش و پرورش امام خمینی(ره)، چهار مولفه اساسی دولت تراز انقلاب اسلامی را اینگونه برشمرد: ایده نظریه بعد فکری ایدئولوژی، دوم عنصر رهبری و کارگزاران، سوم بعد مردم پایگی که تلاش میکند قافله بشریت را به سمت افق تمدنی ببرد، و چهارم ساختاری که تلاش میکند مطابق ظرفیتها ایده و مردم پیش رود.
نوروزی نظریههای رقیب در نگاه افق آینده و آرمان را نظریاتی مثل نظریه افلاطون دانست که چون با ظرفیتهای انسانی تطابق ندارد و بسیار انتزاعی است قابل تحقق نیست. وی نظریه انقلاب اسلامی را شکست بزرگی برای گفتمان سکولاریم در بلوک شرق و غرب خواند که بعد از گذشت ۴ دهه بر اساس بعد ایده دولت تراز، اندیشه آن عرصه جهانی را درنوردیده و مخاطب خودش را در لایههای مختلف تشیع، اسلام و جهان مستضعفین پوشش می دهد.
وی پیام انقلاب را دارای مؤلفههایی همچون عقلانیت اخوت و استقلال دانست که همه ابناء بشر بدان علاقهمندند و گفت: با توجه به باز تعریف سکولاریسم، نظریات دیگر تلاش در افق آینده دارد ولی ما به پوچی و بنبست لیبرالیسم رسیدیم و در تحولات لبنان و غزه و سوریه آن را مشاهده میکنیم.
سخنران مدعو نشست علمی نظریه دیگر را نظریه فوکویاما نام برد و گفت: نظریه فوکویاما برخورد تمدنهاست نظریههای رقیب به زعم ایدئولوژی، رو به هزیمت است لیبرالیسم که پوسیده و قابل قیاس با نظریه اسلامی نیست به همین علت فوکویاما که دهه ۹۰ نظریه می دهد با توجه به تحولات آسیا و خود آمریکا باصراحت میگوید مدنیت غرب به افول و پایان خط خود رسیده است.
نوروزی راهبرد گذار به دولت تراز در دولت آرمانی مهدوی را فردسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی دانست و ادامه داد: مهمترین عبرت سوریه این است که این مکانیزم محقق نشد افراد جان فدایی که در بحران جامعه فعال باشند و از مردم صیانت کنند شکل نگرفت. در گذار از فرد به جامعه و تمدن، تاکید بر عنصر فطرت است و در عرصه جهانی تلاش می کند ایده هایی برآمده از فطرت مطرح کند و در بعد مردمی دنبال گسترش عدالت است. اصلاح کارگزاران، امنیت و آسایش عمومی، عمران و آبادانی، شکوفایی علم و دانش و عقلانیت است.
دولت تراز انقلاب اسلام در لایه های ایده، مردم، ساختار، رهبری و کارگزاران دارای ویژگی هایی است که از نظریه رقیب ممتاز می شود و گمشده ابناء بشریت است و بیان علمی آن، پذیرش فطرت بشری را بههمراه دارد و موجب جهانی سازی آموزی مهدویت می شود.
نوروزی در بخش دوم سخنان خود گفت: برای گام برداشتن به سمت دولت عدالت گستر جهانی همانگونه که غیبت صغرایی داشتیم که وصل به غیبت کبری شد گفتمان انقلاب اسلامی جامعه را نزدیک به عصر ظهور میکند.
وی نظریه ولایت فقیه را نظریه تنزل یافته امامت دانست که هدایت جامعه به ظهور را در عصر غیبت به عهده دارد یعنی مردم با رهرویی نسبت به امام جامعه و امام جامعه با مدیریت کلان جامعه در عرصه جهانی هر چند در جغرافیای مقاومت، تلاش میکند تفکر بشری را با آموزه های عقلانی مهدوی آشنا کند.
نوروزی از شاخصههای این ولایت فقیه، هدایت محوری را نام برد و ادامه داد: سخنرانیهای رهبر انقلاب در این چهل و اندی سال بسیار متنوع متعدد و کارگشا بوده است از جمله سخنان دیروز ایشان که همه منتظر بیانات بودند، گفتمان انقلاب در تلاش استخراج راهبرد از جملات رهبری است چون تنزل یافته دولت آرمانی است و دشمن نیز تلاش در بهرهگیری از سخنان رهبری برای ممانعت دارد.
وی در پایان بیان داشت: انقلاب اسلامی چون بر اساس عقلانیت، هدایت محوری، آگاهی قافله بشری برای رهرویی آگاهانه حرکت میکند واکنش خاصی در موضوع مقاومت و سوریه نشان میدهد و این سیاست توحیدی و هدایتی است که فقط چنین کنشی را اقتضا میکند و نکته مهم این است که روایات ولایت فقیه از باب تایید این نگاه عقلانی است.