اخبارالبرز

ما از مهدویتی می‌گوییم که یک فلسفه و منطق پشتوانه آن است

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان البرز، به مناسبت سالروز شهادت استاد مجاهد و عالم شهید مطهری در روز ۱۳ اردیبهشت نشست علمی پژوهشی با موضوع مهدویت در اندیشه شهید مرتضی مطهری در حوزه علمیه معصومیه استان البرز برگزار شد.

در ابتدای جلسه حجت الاسلام عسکری مدیر بنیاد استان البرز با استناد به قرآن کریم جایگاه علم و تفقه را تبیین کرد و گفت: اگر علم و تعقل با ایمان همراه باشد انسان را رشد می‌دهد و ارزشمند است و اگر ایمان انسان با این علم همراه شود کمک می‌کند تا ثبات قدم داشته باشد و باعث سقوط انسان نمی‌شود و امروز می‌خواهیم در جلسه‌ای که به نام استاد شهید مطهری برگزار شده نیم نگاهی به علم و ارزش علم داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما دو گونه اطلاعات داریم دسته اول اطلاعاتی که دانستن یا ندانستن آنها فرقی ندارد و دسته دوم اطلاعاتی که نافع است مقدمه معرفت دینی می‌شود.

عسکری در تفسیر آیه فلینظر الانسان الی طعامه گفت: حضرت صادق علیه السلام می‌فرمایند(منظور از طعام در این آیه علم است چون علم غذای روح است و باید نگاه کنیم پای درس چه کسی نشسته ایم.)

شهید مطهری شاگرد امام خمینی(ره) بود و امام بعد از شهادت استاد مطهری فرمودند: اسلام عزیز با از دست دادن شهید مطهری ضربه و آسیبی دید که جبران پذیر نیست چون شهید مطهری اهل جهاد کبیر و جهاد علمی بود و به گفته امام بدون استثنا همه آثار شهید مطهری قابل استفاده است. اگر بخواهیم در مورد شخصیت شهید مطهری صحبت کنیم نماز شب، انس با قرآن، مجاهدت و تلاش خستگی ناپذیر و … بسیار زیاد است، اما ویژگی شاخص ایشان جهاد علمی و تلاش و مجاهدت در راه کسب علم و آموزش علم و دستگیری از مردم با پاسخ به شبهات و مسائل روز بود.

عسکری با اشاره به کلاسها و آموزشهای فرقه های نوظهور گفت: بسیاری از کسانی که به این فرقه ها گرایش پیدا می کنند با مباحث دینی آشنا هستند ولی چون اطلاعات دینی شان عمیق نبوده مبتلا به انحراف شدند.

وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای شهید مطهری درد دین داشتن است، او که یکی از بنیان گذاران حسینیه ارشاد بود تلاش کرد تا مردم در حسینه ها در کنار شور حسینی فرهنگ و شعور و درک بهتر و بیشتر دینی را کسب کنند و شبهات و آسیب های دینی را کاهش دهد.

مدیر بنیاد استان البرز ضمن اشاره به موضوع جلسه گفت: یکی از ویژگی‌های شهید مطهری پرداختن به آموزه های مهدویت است و ایشان می دانستند که تزریق امید به آینده و تقویت ایمان در جامعه جزء آموزه های انتظار است.

وی توضیح داد: یکی از ویژگی های امام خمینی(ره) تربیت شاگردانی بود که بتوانند تحلیل عمیق نسبت به دین داشته باشند، و امام فهمیدند مردم در سال ۴۲ تحلیلشان از مهدویت نشستن و استغاثه و دعا کردن است، اما امام با تربیت شاگردانی همچون شهید مطهری نشان داد انتظار گوشه نشینی و دعا کردن نیست بلکه انتظار جهاد و عمل و تلا‌ش و حرکت است و این در زمانی بود که جامعه با آسیب درون مذهبی روبرو بود، مانند: جریاناتی که جامعه را منفعل می کند مثل انجمن حجتیه ها که تفکرات آنان می گوید انقلاب و ولی فقیه معنا ندارد، و به بهانه حفظ قداست لباس روحانیت معتقد است روحانیت باید درخانه بنشیند و سکوت کند و بی تفاوتی را بین مردم ترویج می کنند.

اما تفکر شهید مطهری این جمود و ناامیدی را رسوا کردند. عسکری افزود: شهید مطهری آمد تا به همه یاد دهد اولا منتظر نمی تواند نسبت به اتفاقات جامعه و حتی دنیا بی تفاوت باشد و دوم جریان برون مذهبی که در غرب تلاش می کند تا جهان را نسبت به مهدویت و نجات بشریت ناامید کند را از بین ببرد و در فضایی که نظریه پردازان و فیلسوفان غربی پایان تاریخ بشریت را سر داده بودند روح زندگی و امید به آینده سبز را در جامعه دمید.

امروزه می بینیم که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی می گوید در خاورمیانه تهدید ایران است نه داعش چون ایران سه مولفه رشد جمعیت و رشد قدرت نظامی و تفکر مهدویت دارد چون تفکر مهدویت امید به آینده روشن را به دنبال دارد.

همچنین شهید مطهری در بیاناتشان می فرماید: ما از مهدویتی می‌گوییم که یک فلسفه و منطق پشتوانه آن است. شهید صدر هم به این موضوع اینگونه اشاره می کند و می‌گوید‌: اگر بشر طعم عدالت و عبادت را نچشد خلقت انسان عبس است و لذا آینده ی سبز و روشن ظهور از واجبات خلقت الهی است و شهید مطهری اینگونه می گوید: قطعا بدانید که ظهور و عدالت و فسط محقق خواهد شد و این در مکتب ما یک وعده االهی است که خداوند در قرآن وقتی می خواهد به آینده اشاره کند از کلمه وعده استفاده می کند و میفرماید: (وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ).

همچنین از کلمه(و نریدُ) استفاده میکند(و نریدان نمن علی الذین استضعفوافی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین) حاکی از اراده خداوند است که به هیچ عنوان نمی شود با آن مخالفت کرد.

مدیر بنیاد استان البرز افزود: امروزه نبردی بین حق و باطل در حال شکل گیری است و تعبیر شهید مطهری می گوید: امکان ندارد خداوند متعال حکیم اجازه ندهد که انسانها به پختگی و عقلانیت برسند و بشر قطعا جامعه قسط و عدالت و عقلانیت را تجربه می کند.

در پایان عسکری اذعان کرد که امروزه ما طلبه ها به عنوان شاگردان امام صادق علیه السّلام اگر بخواهیم دنباله رو تفکر شهید مطهری باشیم باید تلاش کنیم با تبیین درست و امید به آینده روشن در نسل جوان و نوجوان جامعه را به سمت آماده سازی برای ظهور حرکت دهیم.

لازم به ذکر است که این نشست همزمان به صورت وبیناری در دسترس مربیان و اساتید و کارشناسان مهدویت قرار گرفت.

:ما از مهدویتی می‌گوییم که یک فلسفه و منطق پشتوانه آن است:ما از مهدویتی می‌گوییم که یک فلسفه و منطق پشتوانه آن استقرارگرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا