اخبارچهارمحال و بختیاری

از پویش‌های مهدوی تا نقش مساجد در تربیت نسل منتظر

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام و المسلمین محمد کریمی مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان در گفتگو با روابط عمومی این بنیاد به تشریح برنامه های نهم ربیع‌الاول و پویش‌های مهدوی تا نقش مساجد در تربیت نسل منتظر، پرداخت.

وی با تشریح برنامه‌ها و فعالیت‌های این بنیاد در حوزه ترویج فرهنگ مهدویت گفت: نهم ربیع‌الاول، سالروز آغاز امامت منجی عالم بشریت حضرت ولی‌عصر ارواحنافداه، فرصت ارزشمندی برای تبیین فرهنگ انتظار، تجدید عهد با امام زمان علیه السلام و تقویت فعالیت‌های مهدوی در مساجد، مدارس، خانواده‌ها و فضای مجازی است.

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود  استان در پاسخ به سوال بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود ارواحنافداه با چه رویکردی فعالیت می‌کند؟ افزود: بنیاد با هدف ترویج و تعمیق فرهنگ(عج) مهدویت، گسترش معرفت نسبت به حضرت ولی‌عصر علیه السلام و تقویت روحیه انتظار در جامعه فعالیت می‌کند. تلاش ما این است که مهدویت تنها به یک موضوع مناسبتی محدود نشود، بلکه به یک گفتمان فرهنگی و اجتماعی تبدیل شود و در سبک زندگی مردم، به‌ویژه نسل جوان و نوجوان، نمود پیدا کند.

وی در جواب سوال مهم‌ترین محورهای فعالیت بنیاد چیست؟ اظهار کرد: برگزاری نشست‌های معرفتی، دوره‌های آموزشی، مسابقات فرهنگی و هنری، تولید محتوای مهدوی، برگزاری برنامه در مساجد و مدارس، پاسخگویی به شبهات و حمایت از فعالان عرصه مهدویت از جمله محورهای فعالیت بنیاد است. همچنین توجه ویژه‌ای به ظرفیت فضای مجازی و رسانه برای انتقال مفاهیم مهدوی داریم.

حجت الاسلام کریمی درخصوص سوال برای ارتباط مؤثرتر با نسل جوان و نوجوان چه برنامه‌ای دارید؟ گفت: اگر می‌خواهیم نسل جدید با فرهنگ مهدویت ارتباط عمیق برقرار کند، باید زبان ارتباطی خود را متناسب با نیازهای آنان انتخاب کنیم. استفاده از هنر، رسانه، فضای مجازی، پویش‌های فرهنگی، مسابقات، تولید محتوای کوتاه و برنامه‌های خلاقانه از جمله راهکارهایی است که می‌تواند جوانان و نوجوانان را در فعالیت‌های مهدوی مشارکت دهد.

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان، در پاسخ به سوال خبرگزاری بسیج،نهم ربیع‌الاول چه جایگاهی در فرهنگ مهدویت دارد؟ افزود: نهم ربیع‌الاول سالروز آغاز امامت عدالت گستر جهان حضرت ولی‌عصر ارواحنافداه است و از مناسبت‌های مهم در فرهنگ مهدویت به شمار می‌رود. این روز فرصتی برای بازخوانی مفهوم انتظار و تجدید عهد با امام زمان علیه السلام است. باید توجه داشته باشیم که انتظار حقیقی فقط یک احساس قلبی نیست، بلکه با معرفت، عمل صالح، مسئولیت‌پذیری، اصلاح فرد و جامعه و تلاش برای تحقق ارزش‌های الهی همراه است.

وی در پاسخ سوال چه برنامه‌هایی برای گرامی داشت نهم ربیع‌الاول پیش‌بینی شده است؟ گفت: برنامه‌های متنوعی با محوریت مساجد، هیئات‌ مذهبی، مدارس، مراکز فرهنگی و مجموعه‌های مردمی در نظر گرفته شده است. برگزاری نشست‌های مهدوی، قرائت جمعی زیارت آل‌یاسین، مسابقات فرهنگی، پویش‌های مهدوی، فضاسازی محیطی و تولید محتوای رسانه‌ای از جمله برنامه‌های این مناسبت است.

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان بر قرائت جمعی زیارت آل‌یاسین تأکید کرد و ادامه داد: زیارت آل‌یاسین از زیارت‌های ارزشمند مرتبط با حضرت ولی‌عصر ارواحنافداه است و قرائت آن می‌تواند زمینه تقویت ارتباط معنوی مردم با امام زمان علیه السلام  را فراهم کند. برگزاری پویش‌های جمعی قرائت این زیارت در مساجد، علاوه بر ایجاد فضای معنوی، می‌تواند موجب مشارکت بیشتر خانواده‌ها، جوانان و نوجوانان در برنامه‌های مهدوی شود.

وی در جواب سوال خبرنگار بسیج پیرامون وظیفه یک منتظر واقعی در عصر غیبت چیست؟ گفت: مهم‌ترین وظیفه، شناخت و معرفت نسبت به امام زمان ارواحنافداه و حرکت در مسیر رضایت الهی است. منتظر واقعی باید در زندگی فردی و اجتماعی خود اهل نماز، اخلاق، صداقت، خدمت به مردم، مسئولیت‌پذیری و امید باشد. انتظار زمانی معنا پیدا می‌کند که انسان برای اصلاح خود و جامعه تلاش کند.

حجت الاسلام کریمی درخصوص سوال مسجد چه نقشی در ترویج فرهنگ انتظار دارد؟ افزود: مسجد یک پایگاه مهم برای تربیت دینی و مهدوی است. اگر فعالیت‌های مهدوی در مساجد استمرار داشته باشد و برنامه‌ها متناسب با نیاز نسل جوان طراحی شود، می‌توان ارتباط عمیق‌تری میان نوجوانان و جوانان با مسجد و فرهنگ انتظار ایجاد کرد. مسجد باید پایگاه معرفت، معنویت، امید و تربیت نسل منتظر باشد.

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان به سوال در برابر شبهات مهدوی که در فضای مجازی مطرح می‌شود چه باید کرد؟ جواب داد: امروز پاسخگویی به شبهات یکی از ضرورت‌های جدی حوزه مهدویت است. باید با استفاده از کارشناسان، تولید محتوای مستند و زبان قابل فهم برای جوانان، به پرسش‌ها پاسخ دهیم. نمی‌توان در برابر شبهات سکوت کرد؛ بلکه باید با منطق، استدلال و گفت‌وگوی محترمانه به آنها پاسخ داد.

وی در جواب سوال خانواده‌ها چه نقشی در تربیت نسل مهدوی دارند؟ اظهار کرد: خانواده نخستین مدرسه تربیت فرزندان است. والدین می‌توانند با رفتار و عمل خود، محبت به امام زمان ارواحنافداه را در وجود فرزندان تقویت کنند. توجه به نماز، اخلاق، دعا برای فرج، مطالعه و گفت‌وگو درباره امام زمان علیه السلام و حضور خانوادگی در برنامه‌های مسجد و مناسبت‌های مهدوی، تأثیر بسیار زیادی در تربیت نسل منتظر دارد.

حجت الاسلام کریمی درپیام پایانی خود به مردم در آستانه نهم ربیع‌الاول گفت: نهم ربیع‌الاول را تنها یک مناسبت تقویمی ندانیم؛ بلکه آن را فرصتی برای تجدید عهد با امام زمان ارواحنافداه قرار دهیم. از همه مردم، خانواده‌ها، جوانان و نوجوانان، ائمه جماعات، هیئات‌ مذهبی و فعالان فرهنگی دعوت می‌کنیم در برنامه‌های مهدوی مشارکت کنند و هرکدام به اندازه توان خود در مسیر ترویج فرهنگ انتظار گام بردارند. امیدواریم با افزایش معرفت، تقویت ایمان، خدمت به مردم و عمل به وظایف دینی، زمینه‌ساز ظهور حضرت ولی‌عصر علیه السلام باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا