یادداشتی بر پاسخ رهبر انقلاب به نامه جمعی از دانشآموزان درباره راهپیمایی اربعین
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، جمعی از دانشآموزان و فارغالتحصیلان یکی از مدارس تهران در روزهای گذشته و پیش از عزیمت به کربلا و زیارت اربعین حسینی علیهالسلام، در نامهای از حضرت آیتالله خامنهای درخواست کردند تا توصیههایی برای پربارتر شدن حضور در راهپیمائی اربعین داشته باشند.
متن پاسخ رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمهتعالی
زیارتتان قبول باشد عزیزان. در این راهپیمائی مقدس، فرصت توجه و توسّل را از دست ندهید، و نیز فرصت تأمل و تفکر در مجاهدت سیدالشهداء علیهالسلام و هدف آن و برکاتی را که خداوند به این فداکاری بزرگ عطا کرده است. آن هدف، باید هدف هر انسان مؤمن باشد. از خداوند توفیق و هدایت بخواهید و در راه آن هدف ثابت قدم بمانید.
سیّدعلی خامنهای
حجت الاسلام و المسلمین نصوری معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد در یادداشتی، محورهای پنج گانه سخنان مقام معظم رهبری در جواب نامه دانشآموزان و فارغالتحصیلان یکی از مدارس تهران را بررسی کرد.
مقام معظم رهبری در فرمایشات خود به دانشجویان و دانش آموزان در این نامه، پنج محور را مورد توجه و تاکید قرار داده است.
نکته اول؛ توجه دادن مقام معظم رهبری به فرصت ایجاد شده در ایام اربعین برای توسل است، یعنی در مسیر اربعین باید یک سلوک حسینی داشته باشیم و ارادت خودمان را به اهل بیت(ع) در اینجا نشان دهیم، یعنی اربعین این فرصت را به ما داده است که یک پالایش اعتقادی برای خودمان داشته باشیم که بتوانیم در مسیر بندگی خدا گام های موثری را برداریم که این یکی از ویژگی های منحصر به فردی است که باید انسانهای منتظر داشته باشند.
نکته دوم؛ این است که رهبر معظم انقلاب می فرمایند فرصت تامل و تفکر در مجاهدت سید الشهدا و هدف امام حسین(ع) داشته باشیم؛ می دانیم که هدف امام حسین اصلاح جامعه بود و اصلاح جامعه یکی از اهداف مشترک امام حسین(ع) و امام زمان(عج) است، لذا این نکته ای که حضرت آقا می گوید تفکر و تامل نسبت به حرکت امام حسین(ع) داشته باشید این است که از این فرصت فضایی برای خودمان ایجاد کنیم، چون امام حسین(ع) حرکت خودش را برای جامعه شروع کرد، جامعه ای که افت معنویت و افت غیرت دینی داشت و جهالت بر آنها غلبه کرده بود.
لذا بتوانیم نسبت به هدف عالی که امام زمان ارواحنا فداه دارد، جامعه را برا آن هدف و ظهور امام زمان(عج) آماده کنیم و برسیم به جایی که در دعای افتتاح می خوانیم«اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِی دَوْلَهٍ کَرِیمَهٍ»
نکته سوم؛ که رهبر معظم انقلاب در پاسخ به دانش آموزان به آن اشاره کردند این است که می گوید هدف هر مومن همان هدف سیدالشهداست، پس انسان اول باید مومن بشود که در سوره توبه آیه ۱۱۹ داریم که می فرماید«یاأَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ…، ای کسانی که ایمان آوردید تقوا داشته باشید» یعنی دو کلید واژه ای که این آیه به می گوید، انسانهای منتظر باید رعایت بکنند، اول ایمان به خدا، دوم تقوا؛ ایمان به خدا اگر داشته باشیم و توحید محور شویم باید کنارش تقوا داشته باشیم، چون ایمان در معرض تهدید است و احتمال دارد آسیبهایی آن را از بین ببرد، لذا با تقوا می توانیم آن را مصون نگه داریم.
اما در این مرحله فقط ایمان به خدا کافی نیست، قرآن می فرماید«أَطِیعُوا اللهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ…» یعنی هم ایمان به خدا باید داشته باشیم هم ایمان به نبی اکرم(ص).
پیامبر هم به این موضوع تاکید کرد که«إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ اَلثَّقَلَیْنِ… کِتَابَ اَللَّهِ وَ عِتْرَتِی» عترت الان یعنی اطاعت از امام زمان خودمان، همانطور که در قرآن در سوره اسرا آیه ۷۱ میخوانیم«یَوْمَ نَدْعُوا کُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ…»، مردم روز قیامت با امام خودشان محشور می شوند، پس الان هر شخص باید پاسخگو به امام زمان خودش باشد در روز قیامت، لذا باید این نکته مقام معظم رهبری که می فرماید هدف هر مومن همان هدف سیدالشهداست، هدف امام حسین(ع) اصلاح جامعه بود و اینکه انسان برسد به مقام عبودیت و بندگی و این امکان ندارد مگر با داشتن تقوا در کنار ایمان به خدا همانگونه که در آیه ۱۱۹ سوره توبه به آن اشاره شده که گام اول ایمان به خدا و گام دوم داشتن تقوا و در گام سوم به امام برسیم.
نکته چهارم؛ که حضرت آقا در جواب نامه فرمودند این بود که از خدا توفیق و هدایت بخواهید، یعنی تا انسان زندگی خود را توحید محور نکند نمی تواند امام محور کند.
باید تلاش کنیم خداوند روح حاکم بر تمام شئونات زندگی ما باشد انشاءالله.
نکته پنجم؛ نیز مقام معظم رهبری تاکید داشتند که از خداوند توفیق ثابت قدمی بخواهیم، یعنی انسانهای متزلزلی نشویم، در ایمان خومان به مقام یقین برسیم، یعنی یقین به امام، یقین به غیبت امام، یقین به ظهورش و در نهایت یقین به نقش آفرینی داشته باشیم و منتظر خوبی برای حضرت مهدی(ع) باشیم.