اخبارگفتگوها

روز قدس جلوه گاه موعود علیه السلام است

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، حجت الاسلام والمسلمین نصوری معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد به مناسبت آخرین جمعه ماه مبارک رمضان روز قدس طی مصاحبه ای با روابط عمومی بنیاد گفت: روز قدس جلوه گاه موعود علیه السلام است.

وی در رابطه با پیوند مهدویت و روز قدس گفت: سرزمین فلسطین سرزمین مقدسی بین پیروان ادیان بزرگ الهی است و برای آنان خیلی اهمیت دارد، عمده اهمیت این سرزمین به خاطر شهر قدس و وجود آثار و اماکن تاریخی و مقدسی است که قداست ویژه ای به این منطقه داده است.

قدس قبله گاه اول مسلمین و مقدس ترین شهر در نزد آیین یهود و مسیح بوده و تاکنون متحمل رنج ها و دشواری های فراوانی شده است.

نصوری گفت: مردم فلسطین در طول تاریخ شاهد بیشترین درگیری ها و کشمکش ها بودند و کشتارهای زیادی در این کشور شده و نقش یهودیان با تجاوز به حریم کشور فلسطین و همچنین مسیحیان به جهت جنگ های خونین صلیبی با دلایل نژادپرستانه و بنیادگرایانه علیه مسلمانان و مردم فلسطین، در این کشتارها غیرقابل انکار است.

سیره رفتاری و سلوک اجتماعی مسلمانان در تاریخ در سرزمین فلسطین یک کارنامه قابل دفاع به جای گذاشته و نگاه ما به قدس، نگاهی مقدس است، اینکه امام خمینی(ره) آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز قدس اعلام کرده اند یعنی مردم مسلمان جهان باید توجه داشته باشند که این موضوع برای ما خیلی ارزشمند است و ان شاالله قدس در زمان ظهور حضرت به عنوان یکی از پایگاه های مهم امام زمان(عج) قرار خواهد گرفت.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد ادامه داد: وقتی با دید وحیانی و اسلامی به قدس نگاه می کنیم می بینیم که مسجد الاقصی خیلی اهمیت دارد، زیرا این سرزمین محل تولد، زندگی، بعثت و خاستگاه بسیاری از انبیای بزرگ الهی و محل معراج پیامبر بزرگوار در ماه مبارک رمضان بوده است.

قدس در ادبیات اسلامی ما هم خیلی جایگاه ویژه ای دارد به طوری که پیامبر(ص) به همراه مسلمانان سیزده سال اول بعثت در مکه مکرمه و بعد از هجرت به مدینه حدود هفده ماه به سوی بیت المقدس نماز می گزارند و فرمان تغییر قبله وقتی که در پانزده رجب سال دوم هجری به پیامبر اکرم(ص) ابلاغ شد، حضرت در مسجد بنی سالم در حال خواندن نماز ظهر بودند که دو رکعت از نماز ظهر را به سوی بیت المقدس خواندند و در همان حال جبرئیل امین نازل شد و بازوان پیامبر(ص) را گرفت و حضرت را به سوی کعبه برگرداند. لذا این نکته ی خیلی مهمی است و اهمیت بیت المقدس هم برای ما به خاطر همین موضوع است. در قرآن هم در اولین آیه از سوره مبارکه اسرا آمده است: « سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَىٰ بِعَبْدِهِ لَیْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ …» یعنی این توجه و نگاهی که به این سرزمین هست به دلیل قداست آن است.

وی گفت: پیامبر(ص) فرمودند: جز به سوی سه مسجد حرکت نکنید و بار سفر نبندید، مسجدالحرام، مسجد النبی و مسجد الاقصی و در روایت خیلی تاکید به این قضیه شده است. امام حسن عسکری علیه السلام می فرمایند نماز در مسجد الاقصی در ردیف نماز در مسجدالحرام و یک نماز در آن برابر با هزار نماز در دیگر مساجد است.

نصوری افزود: بیت المقدس در حوادث دوران ظهور هم اثر دارد و درباره وضعیت و آینده بیت المقدس در زمان ظهور حضرت مهدی(عج) و توجهات در روایات اگر دقت کنید می بینید که خیلی جایگاه زیبایی دارد، حضرت مهدی علیه السلام وقتی از مکه ظهور می کنند به سمت مدینه و بعد به سمت کوفه می آیند و سپس توجهات و حرکت بعدی حضرت به سمت بیت المقدس است و در آنجا حضرت مسیح(ع) نزول می کنند، یعنی محل اقتدای عیسی علیه السلام به امام مهدی علیه السلام در آنجاست و جالب است که به این روایت در منابع عزیزان اهل سنت ما خیلی تاکید شده است. ابن حجر عسقلانی که خودش یکی از شارحین بزرگ صحیح بخاری است، اخبار متواتری را وارد کرده است که حضرت مهدی(عج) از این امت است و عیسی علیه السلام پشت سر او نماز می خواند. در روایت دیگری آورده اند که پیامبر بزرگوار می فرمایند: از ما اهل بیت است، آن کسی که عیسی بن مریم پشت سرش نماز می خواند. ابن ابی شیبه که استاد بخاری بود، روایتی را در همین باب از پیامبر(ص) نقل می کند که حضرت می فرمایند: مهدی از این امت است و او کسی است که به عنوان امامِ عیسی بن مریم قرار می گیرد. در روایات خود شیعیان هم هست که امام باقر(ع) می فرمایند: قائم، یعنی حضرت مهدی علیه السلام توسط رُعبی که در دل دشمنان می اندازند، آنها را دعوت می کند، زمین ویران و خرابی باقی نمی ماند الا اینکه آباد می شود و عیسی بن مریم نزول می کند و پشت سر مهدی(عج) به نماز می ایستد. در جای دیگر حضرت می فرمایند: حضرت عیسی(ع) قبل از قیامت به این جهان فرود خواهند آمد و پیرو هیچ آیینی از یهود و غیر آن در روی زمین نمی ماند جز اینکه پیش از وفاتش به او ایمان می آورد و او در پشت سر مهدی(عج) نماز می گزارد.

نصوری گفت: به مجموع روایات وقتی که نگاه می کنیم اصل نزول حضرت عیسی و اقتدا به امام زمان علیه السلام یک امر مسلم است و هیچ جا به این امر اشکالی وارد نشده است، این توجهات خیلی توجهات زیبایی است و یکی از علت های عروج به آسمان و طولانی شدن عمر حضرت عیسی علیه السلام نقش آفرینی ایشان در عصر ظهور امام زمان(عج) است و به وسیله ایمان و بیعت حضرت عیسی جمعیت زیادی از مسیحیان به حضرت مهدی(عج) ایمان می آورند، مسلمان می شوند و بیعت می کنند.

لذا ما باید خیلی توجه ویژه ای در روز قدس به این مکان مقدس داشته باشیم، ما روایات زیادی داریم که به بیعت و نزول حضرت عیسی(ع) و اقتدا ایشان در نماز صبح به امام زمان(عج) اشاره دارد. حضرت عیسی بن مریم، این پیامبر اولوالعزم خدا، در رکاب حضرت مهدی(عج) برای جهانی سازی اسلام، ارزش های قرآنی و پیشرفت انقلاب جهانی، ایشان را یاری می کنند و جزو تاثیرگذاران می شوند.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد افزود: نکته بعدی این است که قدس محل احتجاج امام مهدی علیه السلام با یهودیان و مسیحیان است. در منابع زیادی آمده است که حضرت در این مکان با مخالفین محاجه می کنند و عده زیادی قانع می شوند و با ایشان بیعت می کنند.

روایات زیادی داریم که در آنها قدس محل درگیری و نبرد سفیانی و دجال با امام مهدی علیه السلام است، که این چنین بر می آید که یکی از بزرگ ترین جنگ های سفیانی نبرد بزرگ فتح فلسطین و جنگ با حضرت مهدی(عج) است و یهودیان و جمعیت زیادی در این نبرد سفیانی را پشتیبانی می کنند، که بعد از آن نابودی سفیانی و پیروزی حضرت حجت و آزادی فلسطین و ورود ایشان به قدس اتفاق می‌افتد.

منطقه شامات به ویژه بیت المقدس در دوران ظهور یکی از اصلی ترین کانون هایی است که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشیم و در زمان ظهور خیلی آن نقطه، نقطه‌ی مهمی است. یکی از نگاه هایی که ما باید داشته باشیم توجهاتی است که مخالفین نسبت به این قضیه دارند و ما در جاهای متعددی می بینیم که در روایات به این نکته اشاره می‌شود که قدس پایتخت دوم امام مهدی علیه السلام است یعنی پایتخت اصلی حضرت در کوفه و به نوعی پایتخت حرکت های نظامی و مدیریت نظامی در بیت المقدس خواهد بود.

شهر قدس توسط امام زمان علیه السلام مدیریت می شود و استقرار نیروهای حضرت و فرماندهان امام زمان علیه السلام در آن خواهد بود و حضرت عیسی مسیح علیه السلام به عنوان وزیر امام در آنجا مدیریت می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین نصوری ادامه داد: متاسفانه صهیونیست ها، توجهات نسبت به بحث بیت المقدس را به سمت خودشان جلب کرده اند و گروه های متعددی از صهیونیست‌ها با توجه به تفکرات غلطی که دارند و به وسیله برخی از متون خودشان به بیت المقدس آمده اند و یک نگاه قدسی برای خودشان نسبت به آنجا در نظر گرفته اند و آن این است که در آخرالزمان باید بازگشت یهودیان آواره از سراسر جهان به کشور فلسطین صورت پذیرد و آن سرزمین را ارض موعود می دانند و می گویند تشکیل کشور یهود باید از نیل تا فرات اتفاق بیافتد. لذا یهودیان را به این سرزمین رجعت می دهند و می گویند اینجا محل نجات است و باید یهودیان در این مکان بیایند تا علامت ظهور حضرت مسیح علیه السلام یا منجی شکل بگیرد.

صهیونیست ها عقیده دارند که دو مسجد بسیار مقدس، یکی مسجد الاقصی با گنبد خاکستری رنگ و یا سبز رنگ و یکی مسجد قبه الصخره که محل معراج پیامبر بزرگوار است باید تخریب شده و به جای آنها معبد سلیمان ساخته شود، چون حضرت سلیمان قبلا معبدش اینجا بوده و الان قبرش هم در اینجاست و بعد از ساخت معبد، مراسم قربانی و تطهیر مسیحیان صهیونیستی انجام شود چون آنها معتقدند که معبد ساخته شده باید پاک و تطهیر شود. لذا مهیای میزبانی مسیح باشیم و در مبنای خودشان گوساله سرخی را باید آماده داشته باشند تا ذبح شود.

وی گفت: نکته مهم تر جنگ مقدس آرماگدون یا هرمه گدون یا هرم جدون است و صهیونیست ها معتقدند که این جنگ با دجال باید انجام شود تا حضرت مسیح بیایند. لذا در خیلی از جاها می بینید با این نگاه خودشان، امام زمان ما را ضد مسیح و دجال معرفی می کنند در حالی که اینها به این بهانه ها در پی این هستند که این مکان را به نام خودشان مصادره کنند.

مسلمانان باید هوشیار باشند، این ایده ای که امام(ره) مطرح کردند که آخرین جمعه ماه مبارک رمضان روز قدس باشد به این دلیل است که توجهات ما به این قضیه باید خیلی بیشتر باشد، جدای از اینکه سرزمین فلسطین زادگاه و آرامگاه پیامبران هست و برا پیروان تمام ادیان ابراهیمی قابل احترام است.

شهر الخلیل از سی و دو کیلومتری جنوب شرقی بیت المقدس مدفن حضرت ابراهیم، همسر ایشان ساره، اسحاق و یعقوب پیامبر است. عیسی مسیح در بیت لحم در ده کیلومتری بیت المقدس به دنیا آمد، در شهر ناصریه زندگی می کرد و همان جا به پیامبری رسید، اینها نکات خیلی دقیقی است و توجهات و نگاه ما به این شهر یک نگاه مقدس است.

نصوری اظهار داشت: مهم ترین موضوع بیت المقدس است که در عصر ظهور جلوه گاه ظهور امام زمان(عج) و حضرت عیسی علیه السلام خواهد بود و این حرم الهی ان‌شاءالله به دست این ها از لوث وجود اشرار و کفار پاکسازی می شود. لذا گروه های صهیونیستی و گروه های افراطی یهودی سعی دارند که آن مکان را مصادره و به نام خودشان کنند و ما مسلمان ها باید حواسمان جمع باشد که قدس را به جایگاه و منزلت حقیقی آن برگردانیم. تجلی گاه حضرت مهدی(عج) در فردای تاریخ برای ما از این منظر قابل توجه است.

لذا قدس و برگزاری راهپیمایی، امروزه منشا وحدت و اقتدار جهان اسلام و ان شاالله نابودی استکبار خواهد شد. ان شاالله با انجام این طرح ابتکاری حضرت امام(ره) بتونیم به نحو احسن رهرو راه ایشان باشیم و این توجهات را داشته باشیم که روز قدس در ایجاد همبستگی، انسجام و اتصال جوامع اسلامی به یکدیگر می تواند کمک کند. یکی از شرایط برای ظهور حضرت مهدی(عج) اتحاد و همدلی است، ان‌شاءالله که با شرکت در راهپیمایی و نشان دادن انسجام بین مسلمانان بتوانیم به نحو احسن مردم مظلوم فلسطین را یاری کنیم و همچنین از تفرقه فاصله بگیریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا