اخبارخوزستانگفتگوها

رابطه تبیین درست مهدویت و امید آفرینی در جامعه

مؤلف کتاب «امام عصر(عج) از لیله‌القدر تا مطلع‌الفجر» با بیان اینکه، موضوع ضرورت وجود امام عصر(ع) نیازمند بحث عقلی است، گفت: ما مسلمانان و پیروان دیگر ادیان، امام زمان(ع) را درست معرفی نکرده‌ و نشناخته‌ایم و فقط دارای یک ذهنیت کلی از این مقوله هستیم. برخی تصورات درستی از زمان ظهور امام عصر(ع) ندارند و آن را دوره خشونت تلقی می‌کنند و همین باعث می‌شود رغبتی به آموزه مهدویت نداشته باشند.

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان خوزستان، حجت‌الاسلام امین بهرامی‏ پژوهشگر و فعال مهدویت در روز پنجشنبه بیست چهارم اسفند ماه در گفت‌وگو با کارشناس روابط عمومی بنیاد درباره اثر خود با نام «امام عصر(عج) از لیله‌القدر تا مطلع‌الفجر»، گفت: روایتی از امام صادق(ع) وجود دارد که ایشان فرمودند: «اگر خواستید با مخالفان درباره ما احتجاج کنید‏، با سوره قدر با آنها مجادله کنید.» این کتاب با بهره‌مندی از مفاهیم سوره قدر، تحقیقی درباره وجود حضرت امام زمان(عج) با رویکرد عقلی، بخش کوتاهی از آن درباره مباحث عقلی و بخش عمده آن درباره لزوم وجود امام در هر عصری است.

وی با بیان اینکه در این کتاب لزوم وجود امام از طریق برهان لطف ثابت شده است، افزود: بر اساس این برهان، لازم است که خداوند برای هدایت بشر، انبیا را در زمین مبعوث کند. بعد از انبیا الهی و رسول خاتم(ص) نیز خداوند، جامعه را به حال خود رها نمی‌کند تا برداشت‌ها از دین شخصی نشوند.

این فعال فرهنگی با اشاره به اهمیت جایگاه امامت برای حفظ احکام شرعی و دستورات دینی در جامعه، گفت: گرچه عده‌ای بعد از پیغمبر(ص) خلافت را غصب کردند، اما امامت قابل غصب نیست و احکام شرعی و دستورات دینی در دوره ائمه(ع) پا برجا بودند، به طوری که خلفا در برخی از موارد تکلیف شرعی خود را از حضرت امیرالمؤمنین(ع) می‌پرسیدند و دست به دامان ایشان می‌شدند.

بحث عقلی در ضرورت وجود امام عصر(ع)

مؤلف کتاب «امام عصر(عج) از لیله‌القدر تا مطلع‌الفجر» با بیان اینکه، موضوع ضرورت وجود امام عصر(ع) نیازمند بحث عقلی است، درباره اثرات باور به مهدویت، گفت: آموزه و اعتقاد به منجی، بارقه امید را در دل انسان‌ها روشن نگه می‌دارد. وقتی مردم بدانند امامی خواهد آمد که زمین را از ظلم و جور نجات می‌دهد و جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد، نسبت به آن رغبت پیدا می‌کنند. امام رضا(ع) ‌در سخنی می‌فرمایند: «اگر مردم حلاوت کلام ما را بچشند خود به خود به سمت ما سوق پیدا می‌کنند.» اگر بحث منجی در همه ادیان خوب تبیین شود، امید در دل‌ها زنده می‌شود. وقتی امید زنده شد، رغبت برای شناخت منجی در دل‌ها ایجاد شده و جامعه به سمت اوامر و نواهی امام حرکت و این زمینه تهذیب و تزکیه جامعه را فراهم می‌کند.

بهرامی با تصریح به اینکه خطاهای مرتکب‌ شده در زندگی بشری به دلیل نبود شناخت از منجی است، گفت: ما هنوز امام زمان(ع) را درست معرفی نکرده‌ایم و بقیه ادیان هم منجی را درست نشناخته‌اند و فقط دارای یک ذهنیت کلی از این مقوله هستیم. وقتی هر انسانی بداند که با زمینه‌سازی شخصی می‌تواند شرایط روی کار آمدن چنین حکومتی را فراهم کند، همه تلاشش را به کار می‌گیرد؛ هیچکس‌ از خوبی بدش نمی‌آید، اما چون ما خوب را بد تبیین کرده‌ایم، رغبتی به این موضوع وجود ندارد.

وجود تصورات نادرست از زمان ظهور امام عصر(عج)

وی در پایان اظهار کرد: برخی تصورات درستی از زمان ظهور امام عصر(ع) ندارند و آن را دوره خشونت تلقی می‌کنند و همین باعث می‌شود رغبتی به آموزه مهدویت نداشته باشند. اگر توانستیم این آموزه را درست تبیین کنیم، امید بیشتری در دل‌های مردم ایجاد می‌شود و به سمت زمینه‌سازی ظهور حرکت می‌کنند. این نکته مهم است که تبیین درست آموزه مهدویت از طریق افراد متخصص می‌تواند امید و رغبت را به جامعه بازگرداند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا