اخباراردبیل

نشست تخصصی «تاریخچه یهود و صهیونیسم» در اردبیل برگزار شد

نشست تخصصی با موضوع تاریخچه یهود، شکل‌گیری صهیونیسم و بررسی جنگ آخرالزمانی میان صهیونیست‌ها و مسلمانان با حضور دانشجویان و فعالان فرهنگی در اردبیل برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان اردبیل، نشست تخصصی با محوریت «تاریخچه یهود، شکل‌گیری صهیونیسم، جنگ آخرالزمانی میان صهیونیست‌ها و مسلمانان و بررسی دیدگاه مسیحیان صهیونیست و دلایل حمایت آمریکا و برخی مسیحیان از صهیونیست‌ها» روز پنجشنبه، سیزدهم شهریورماه، در کانون نور و مهدیه اردبیل برگزار شد.

این نشست با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین دهقانی آرانی مبلغ اعزامی از مرکز تخصصی مهدویت قم و با حضور معلمان، مربیان مهدوی، مبلغان حوزه علمیه خواهران، دانشجویان، فعالان فرهنگی و اعضای قرارگاه فرهنگی شهرستان اردبیل برپا گردید.

حجت‌الاسلام دهقانی در آغاز نشست به تاریخچه یهود پرداخت و گفت: یهودیت یکی از ادیان ابراهیمی است که ریشه در بنی‌اسرائیل و تعالیم تورات دارد. یهودیان در طول تاریخ بارها به سرزمین‌های مختلف تبعید یا پراکنده شدند و همین موضوع هویت جمعی و انتظار برای بازگشت به «سرزمین موعود» را در باورشان تقویت کرد.

وی همچنین به شکل‌گیری جنبش صهیونیسم اشاره کرد و افزود: در قرن نوزدهم میلادی، جنبشی سیاسی به نام صهیونیسم به رهبری تئودور هرتزل شکل گرفت. هدف اصلی این جنبش تشکیل یک دولت یهودی در فلسطین بود. پس از جنگ جهانی دوم و هولوکاست، این ایده حمایت گسترده غرب را به دست آورد و در سال ۱۹۴۸ رژیم اسرائیل تأسیس شد.

حجت‌الاسلام دهقانی در خصوص جنگ آخرالزمانی میان صهیونیست‌ها و مسلمانان بیان کرد: در برخی باورهای دینی یهودی و مسیحی، آخرالزمان صحنه نبردی بزرگ میان نیروهای صهیونیست و مسلمانان است که در نگاه اسلامی، این نبرد به پیروزی حق و نابودی باطل منتهی خواهد شد.

وی در ادامه به نقش مسیحیان صهیونیست پرداخت و تصریح کرد: مسیحیان صهیونیست عمدتاً از میان پروتستان‌های انجیلی آمریکا هستند و معتقدند تشکیل و تقویت اسرائیل شرط لازم برای بازگشت دوباره مسیح و آغاز حکومت الهی است.

حجت‌الاسلام دهقانی در پایان علت حمایت آمریکا و برخی مسیحیان از صهیونیست‌ها را هم مذهبی و هم سیاسی و اقتصادی دانست و گفت: از نظر مذهبی آنان اسرائیل را مقدمه ظهور مسیح می‌دانند و از نظر سیاسی نیز اسرائیل را متحد راهبردی خود در خاورمیانه محسوب می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا