به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان گیلان، آیین اختتامیه جشنواره بین المللی امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با حضور حجتالاسلام محمدمهدی تسخیری معاون بینالملل دانشگاه ادیان و مذاهب، دوستار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان و حجت السلام حجازی مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان در تاریخ سی ام بهمن ماه در سالن همایش های دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین قاسم قاسمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت گفت: دبیرخانه جشنواره بین المللی “امامت و مهدویت” با محوریت انتخاب کتاب سال مهدوی از شش ماه پیش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت شروع به کار کرد.
وی ادامه داد: در مدت فعالیت دبیرخانه این جشنواره، حدود ۱۰۵ اثر شامل کتاب و مقالات به این دبیرخانه رسید که به مدت یک ماه این مقالات و کتب توسط تیم داوری که متشکل از اساتید گروههای ادبیات فارسی، ادبیات عرب، الهیات، معارف اسلامی و زبان انگلیسی بود مورد داوری قرار گرفت که در انتها شش اثر انتخاب شد.
قاسمی افزود: آثار منتخب جشنواره شامل: کتاب سبک زندگی منتظرانه اثر رضا میرزایی از شیراز، کتاب المصلح العالمی اثر سید نذیر الحسنی از عراق، کتاب عصمت، ضرورت و آثار از سید موسی هاشمی از قم، تقدیر از اثر خانم پاتریشیا پرادو پژوهشگر و محقق مهدویت از کشور برزیل و کتاب معنویت درمانی مبتنی بر آموزههای مهدویت اثر خانم ایلناز سجادیان و خانم زهرا قاسمی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) بودند.
سپس محمد دوستار در آیین اختتامیه جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، با اشاره به اهمیت جایگاه امامت و مهدویت، اظهار کرد: عامل مهم امیدواری انسان نسبت به آینده مسئله مهدویت است.
وی به سایر ابعاد موضوع مهدویت اشاره کرد و گفت: مهدویت نقشی محوری در همبستگی جهان اسلام و کسانی که خواهان اتحاد و همدلی هستند، دارد و وجه اشتراک بین تمام ادیان خواهد بود لذا لازم است برای ترویج آن فعالیتهای مضاعفی در عصر حاضر صورت گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گیلان تصریح کرد: این جشنواره با هدف ترویج مهدویت، شناسایی خادمین، فعالان و پژوهشگران این حوزه، معرفی آثار شاخص و تشکیل بانک اطلاعاتی واحد به همت مؤسسه امامت و مهدویت شکل گرفت که بیش از ۳ سال است در این حوزه فعالیت دارد.
دوستار از ارسال بیش از ۱۰۵ اثر به این جشنواره خبر داد و گفت: با هدفگذاری که در طول ۳ سال گذشته صورت گرفت اولین همایش در سال ۱۴۰۰ به صورت استانی و در سال ۱۴۰۱ به صورت ملی برگزار شد.
وی ضمن قدردانی از تمام عوامل برگزاری این جشنواره در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به توفیقات حاصل شده در دو سال اخیر، مأموریت برگزاری این جشنواره به صورت بینالمللی به سه زبان زنده دنیا، فارسی، عربی، انگلیسی به استان گیلان محول شد.
در ادامه معاون بینالملل دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه منتظر، کسی است که نسبت به وضعیت موجود اعتراض دارد، گفت: این اعتراض دو حالت دارد که در حالت اول کسانی هستند که دعا میکنند امام با ظهورش وضعیت را سامان دهد اما منتظر حقیقی کسی است که در راستای برطرفسازی ظلم گام بر میدارد.
حجتالاسلام محمدمهدی تسخیری در آیین اختتامیه جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، اظهار کرد: امروز پیروان اهلبیت(ع) جامعه مخصوص به خودشان را دارند و این جامعه به عنوان یک جامعه مستقل فارغ از شرق و غرب و چپ و راست محسوب میشود و این سعادتی از جانب خداوند نسبت به پیروان اهلبیت (ع) است.
وی به اهمیت جایگاه مهدویت در جوامع مختلف اشاره کرد و گفت: مهدویت حقیقتی است که تمام ادیان و مذاهب به آن اعتقاد دارند و از آن تعبیر به منجی میشود.
معاون بینالملل دانشگاه ادیان و مذاهب، تصریح کرد: تمام دیدگاههایی که این اعتقاد را ندارند نیز بحث نهایت تاریخ را مطرح میکنند که در آن زمان عدالت برقرار و تمام درگیریها و جنگها به واسطه حضور منجی پایان مییابد.
حجتالاسلام تسخیری ادامه داد: نشان دقیق مهدویت و ظهور منجی توسط تشیع مطرح شده است؛ لذا شیعیان به اسم و مشخصات اعتقاد به ظهور امام دارند که با حضورش زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد.
وی در ادامه بر اهمیت مسئله انتظار تأکید کرد و گفت: طبق احادیث، بهترین اعمال انتظار فرج است؛ لذا در این مسیر مواظب باشید دچار یأس، تردید و شبهات نشوی.
معاون بینالملل دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به مفهوم فرج و گشایش، بیان کرد: فرج به معنای عام یعنی هر مشکلی سرانجام حل خواهد شد؛ اما انتظار فرج معنایی دیگر دارد و انتظار به معنای عدالتخواهی است؛ لذا کسی که پیرو ائمه معصومین(ع) است و ادعای مسلمانی دارد نمیتواند نسبت به این مسئله بیتفاوت باشد.
حجتالاسلام تسخیری با بیان اینکه منتظر، کسی است که نسبت به وضعیت موجود اعتراض دارد، گفت: این اعتراض دو حالت دارد که در حالت اول کسانی هستند که دعا میکنند امام با ظهورش وضعیت را سامان دهد؛ اما منتظر حقیقی کسی است که در راستای برطرفسازی ظلم گام برمیدارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فلسفه عدالتخواهی انتظار منجی است و تا زمانی که عدل نباشد همواره تقابل پابرجاست لذا در این راستا نیازمند تلاش در جهت تربیت و تزکیه نفس و دفاع از حق مظلوم هستیم.
این مراسم با پیام حضرت آیت الله العظمی عباس محفوظی از مراجع تقلید کشور، شروع به کار کرد. و گروه سرود ۲۳ نفره دختران ریحانه النبی هیات محبان اهل بیت و پایگاه شهید خجسته رشت، سرود صبح زیبا را که اولین بار در این جشنواره رونمایی شده بود اجرا کردند.
همچنین در این مراسم از حجت السلام حجازی مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان گیلان و دیگر خادمان اهل بیت که از خطیبان توانمند و صاحب کتاب در عرصه مهدویت هستند، تقدیر شد.