اخبارخوزستانمقالات

بیکرانِ جمکران

۱۷رمضان المبارک، مصادف است با سالروز تأسيس مسجد مقدس جمكران به امر حضرت حجت بن الحسن العسکری(عجل الله تعالی فرجه الشریف)

به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان خوزستان، حجت الاسلام والمسلمین امین بهرامی پژوهشگر حوزه مهدویت به مناسبت سالروز تاسیس مسجد مقدس جمکران در گفتگو ای با روابط عمومی این بنیاد گفت: ۱۷رمضان المبارک، مصادف است باسالروز تأسیس مسجد مقدس جمکران به امر حضرت حجت بن الحسن العسکری(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به دنبال معنا و تاریخچه کلمه جمکران بودم تا اینکه به مطلبی برخورد کردم و آن نکته این بود که در معنای جمکران گفته اند: (جم)اشاره به جمشید شاه، پادشاه اسطوره ای ایران دارد و کران به معنای بی انتها می باشد و برای مشخص کردن محدوده سرزمین جمشید گفته اند(جمکران). این معنایی است که بیش از ۱۴ قرن پیش برای این منطقه انتخاب شد و این کلمه در آن زمان بیان گر محدوده مشخصی برای جمشیدشاه بود، ولی امروز(جمکران) صرفا یک محله و یک مرز جغرافیایی نیست. زمانی که جمکران محله ای محدود و با مرز مشخص بود گذشته و امروز قلب همه شیفتگان امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) یک جمکران است.

این پژوهشگر حوزه مهدویت ادامه داد: مگر حضرت مهدی(روحی له الفدا) یک امام محدود و دارای یک مرز جغرافیایی خاصی است که مسجد حضرتش دارای محدودیت باشد؟ اگر چه همه مساجد به لحاظ فقهی یک حدود و مرز مشخصی دارند، ولی هر صاحب دلی که دل خویش را به خدا و حجت الهی گره بزند، قلب خود را حرم خدا کرده است و صاحب چنین قلبی حرمتش از خانه خدا نیز بالاتر می رود. پس مسجد مقدس جمکران همانجایی است که به مجرد قرارگرفتن در این مکان معنوی و یا شنیدن نام آن و یا دیدن تصویر این پناه خانه شیعیان، قلب عشّاق حضرت بقیه الله الأعظم(عجل الله تعالى فرجه الشریف) به سوی آن امام غائب قائم پر کشیده و هر دلداده ای از خدا تمنا می کند تا علاوه بر دیدار امام زمان خویش، از محضر با برکت آن حضرت نیز بهره مند گردد. باید سرگشته امام بود، باید همچون علی بن مهزیار اهوازی(ره) دلباخته حجت خدا باشیم، ۱۹سفر و با پای پیاده برای دیدار عزیزی به حج سفر کرد که لحظه لحظه عمرش را به شوق دیدن حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) گذراند و عاقبت در بیستمین حج خود به دیدار حضرتش نائل آمد. باید چون سیدبن طاووس(ره) زندگی کرد که هر وقت دلتنگ امامش می شد، این اجازه را داشت که حضرتش را زیارت کند. باید همچون سیدعبدالکریم پینه دوز لقمه حلال خورد و حقوق اجتماعی مردم را رعایت کرد تا امام زمان(روحی له الفدا) خود به دیدار فرد منتظر بیاید.

وی افزود: برای دیدار حضرتش احتیاجی به چله گرفتن هایی که بعد از آن همان انسان قبل بشویم نیست. دل باید همچون جمکران مقدس و پاک باشد تا امام جمکرانی ها به ما عنایت بکند و او امام مهربانی هاست. در رابطه با عطوفت امام باید پای درس امام شناسی آقایی نشست که خود معنای رأفت بوده و رئوف بودن حضرتش محسوس است. حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضاالمرتضی(علیه آلاف التحیه الثناء) می فرماید: اَلْاِمَامُ اَلْاَنِیسُ الرَّفِیقُ وَ الْوَالِدُ الشَّفِیقُ وَ الْاَخُ الشَّقِیقُ» امام مونسی دلسوز، پدری مهربان و برادری همدل است.(۱)

آیا می شود به آیه(یاایهاالذین اتقواالله وکونوامع الصادقین) عمل نمود و در مسیر درست کرداران که همانا اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) قدم برداشت و از گامها و دامهای شیطان برحذر بود و به دیدار و درک امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) نائل نشد؟ امام طاهر است و شرط دیدن و درک محضرش قلب پاک لازم دارد.

امین بهرامی تشریح کرد: انجام واجبات و ترک محرمات پاک کننده ای است که ذکر عملی برای بنده شدن است، زمانی که انسان عبدالله گردید به دیدار حجت الله نیز نائل خواهد شد و از حضور امامش بهره مند می گردد. حضور در مسجد مقدس جمکران و یا دیدن تصویر این پناه گاه بی پناهان باعث می شود هر دلداده ای به یاد حضرت بقیه الله الأعظم(ارواحنا و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفدا) باشد و علاوه بر راز و نیاز با پروردگار خویش با حجت خدا نیز درد دل نموده و به یاد امام زمانش باشد. هر شیعه ای وقتی با این پدر مهربان و برادر همدل خویش صحبت می کند، امام نیز همچون مونسی سلام او را جواب داده و کلام او را شنیده و با عنایاتش گره از حوائج محتاجین برطرف می کند‌. اگر چه به تعبیر شاعر: بُعد منزل نبود در سفر روحانی. هرشخصی در سراسر این عالم باشد و نام مبارک حضرت اباصالح المهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بر زبان جاری کند قلبش جمکرانی خواهد شد و نمی توان مسجد جمکران را به لحاظ معنوی به همان فضای معنوی که در محله جمکران قم وجود دارد منحصر کرد و هر جای عالم شیعه ای زندگی می کند برای تو جمکرانی در سینه دارد و مسجد جمکرانی در عصر ما بی کران بوده و محدوده خاصی از لحاظ معنوی دارد و ضروری است در دورانی که مردم دنیا در انتظار منجی بوده و با توجه به ظلم هایی که از جانب مستکبران عالم به مردمان بی پناه می شود، شیعیان علاوه بر معرفی صحیح امام مهربانی ها، منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود موجود(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، مسجدمقدس جمکران این پناه گاه ناامیدان و محل آرامش روح و ارتباط با حضرت ولی عصر(روحی له الفدا) را به جهانیان معرفی نموده تا پس از آشنایی با امام جمکرانی ها حضرت اباصالح المهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) قلب خویشن را به آن امام همام پیوند زده و با حضور در مسجد مقدس جمکران قلب خویش را صیقل داده و یا به یاد امام زمان خویش و این مسجد پر رمز و راز، علاوه بر زمینه سازی برای ظهور برای تعجیل در فرج آن حجت غائب قائم دست به دعا بردارند.

امین بهرامی(شریعت شوشتری)

(۱):مسند الامام الرضا علیه السلام ج ۱/ ص ۶۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا