آیات مهدوی

آیات مهدوی – آیه ۵۴ سوره مائده

یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دِینِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ أَذِلَّهٍ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّهٍ عَلَى الْکافِرِینَ یُجاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَ لا یَخافُونَ لَوْمَهَ لائِمٍ ذلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتِیهِ مَنْ یَشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِیمٌ

موضوع: ویژگی­ های یاران حضرت مهدی (عج)

«اى کسانى که ایمان آورده‏اید! هر کس از شما که از دین خود برگردد [به خدا ضررى نمى‏زند، چون] خداوند در آینده قومى را خواهد آورد که آنان را دوست دارد و آنان نیز خدا را دوست دارند. آنان نسبت به مؤمنان، نرم و فروتن، و در برابر کافران، سرسخت و قاطع­اند، در راه خدا جهاد مى‏کنند و از ملامت هیچ ملامت‏کننده‏اى نمى‏هراسند. این فضل خداست که به هر که بخواهد [و شایسته ببیند] میدهد و خداوند وسعت‏بخش و بسیار داناست.»

نکته ‏ها:

  1. امام صادق مى‏فرمود: «همانا یاران صاحب این امر، براى او نگهدارى شده‏اند؛ اگر همه مردم نیز از بین بروند، خداوند یارانش را به او مى‏رساند، و آنان همان کسانى هستند که خداى عزوجل فرموده: اگر اینان بدان کافر شوند، پس به تحقیق، ما گروهى را که بدان کافر نیستند بر آن موکّل کرده‏ایم. و آنان همان کسانى هستند که خداوند درباره آنان فرموده است: خداوند به زودى گروهى را خواهد آورد که آنان را دوست مى‏دارد و آنان نیز او را دوست مى‏دارند، در برابر مؤمنان، فروتن، و در برابر کافران با عزت و درشتخو و سختگیر هستند».
  2. امام صادق در برخی از اوصاف یاران امام زمان فرمود: «آنان مردانى هستند که دل­هایشان مانند پاره‏هاى آهن است، شکى در ایمان به­خدا در آن راه نیافته و در طریق ایمان، از سنگ محکم‏تر هستند. اگر آن­ها را وادارند که کوه‏ها را از جاى بکنند، از جاى‏ کنده و از میان برمی­دارند.

لشکر آن­ها قصد هیچ شهرى نمی­کند، جز این­که آن را خراب می­نماید. اسب‏هاى آن­ها زین­هاى زرین دارند و خود آن­ها براى تبرک، بدن خود را به­ زین اسب امام می­سایند. آن­ها در جنگ­ها امام را در میان گرفته و با جان خود از وى دفاع می­کنند و هر کارى داشته باشد برایش انجام می­دهند.

مردانى در میان آن­ها هستند که شب­ها نمى‏خوابند؛ زمزمه آن­ها در حال عبادت،
هم­چون زمزمه زنبور عسل است. تمام شب را به عبادت مشغول­اند و روزها سواره به دشمن حمله می­کنند. آن­ها در وقت شب، راهب، و هنگام روز، شیرند.

فرمانبردارى آن­ها از امام، بیش از فرمانبرداری کنیز از آقایش است. آن­ها مانند چراغ­هاى درخشنده‏اند و دل­هایشان هم­چون قندیل­های چراغ است. آن­ها ادعاى شهادت دارند و تمنا می­کنند که در راه خداوند کشته شوند. شعار آنان این است: «اى خون‏خواهان حسین!» از هر جا می­گذرند، رعب آن­ها پیشاپیش آنان به اندازه یک ماه راه، در دل­ها جاى می­گیرد و بدین گونه به پیش می­روند. خداوند هم پیشرو به سوى حق و حقیقت را پیروز می­گرداند».

  1. امام صادق فرمود: «مَنْ سُرَّ أَنْ یَکُونَ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِمِ فَلْیَنْتَظِرْ وَ لْیَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحَاسِنِ الْأَخْلَاقِ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ فَإِنْ مَاتَ وَ قَامَ الْقَائِمُ بَعْدَهُ کَانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ أَدْرَکَهُ فَجِدُّوا وَ انْتَظِرُوا؛ هر کس که بودن در شمار یاران قائم۴ شادمانش می­سازد، باید در انتظار باشد و با حال انتظار به پرهیزگارى و خلق نیکو رفتار کند. پس اگر اجلش برسد و امام قائم۴ پس از درگذشت او قیام کند، بهره او هم­چون بهره کسى است که آن حضرت را دریافته باشد. پس بکوشید و منتظر باشید».
  2. امام سجاد فرمود: «إِذَا قَامَ قَائِمُنَا أَذْهَبَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَنْ شِیعَتِنَا الْعَاهَهَ وَ جَعَلَ قُلُوبَهُمْ کَزُبَرِ الْحَدِیدِ وَ جَعَلَ قُوَّهَ الرَّجُلِ مِنْهُمْ قُوَّهَ أَرْبَعِینَ رَجُلًا وَ یَکُونُونَ حُکَّامَ الْأَرْضِ وَ سَنَامَهَا؛ هنگامى که قائم ما قیام کند، خداى عزوجل از شیعه ما آفت را برطرف سازد و دل­هایشان را هم­چون پاره‏هاى آهن کند و نیروى هر مرد از آنان را به اندازه نیروى چهل مرد قرار دهد و ایشان در آن زمان، فرمانروایان و بزرگان روى زمین خواهند بود».
  3. ترسوها یار امام زمان نیستند. اگر چیزى را بخواهید بدوزید، به نخ محکم نیاز دارید نه نخ‏هاى وا رفته! کسانى که دو لیتر براى امام زمان گریه مى‏کنند، ولى حاضر نیستند که برایش یک سیلى بخورند، یار امام زمان نیستند. بیایید آن­گونه باشیم که وقتى امام زمان به ما نگاه می­کند، لذت ببرد.
  4. کسى که منتظر مصلح است، خود باید صالح باشد. مجرم نمى‏تواند منتظر مصلح باشد.
  5. امام سجاد فرمود: «کسانى که منتظر امام زمان هستند، براى دین خدا علنى و مخفیانه تلاش، و براى دینشان تبلیغ مى‏کنند». این همان معناى انتظار است. امام باقر خطاب به شیعیان فرمود: «لِیُعِنْ قَوِیُّکُمْ ضَعِیفَکُمْ وَ لْیَعْطِفْ غَنِیُّکُمْ عَلَى فَقِیرِکُم وَ لْیَنْصَحِ الرَّجُلُ أَخَاهُ کَنُصْحِهِ لِنَفْسِهِ وَ اکْتُمُوا أَسْرَارَنَا؛ قوى‏ها، ضعیف‏ها را کمک کنند، غنى به فقیر محبت کند، همان­گونه که براى خودتان خیرخواهى مى‏کنید، برای مردم خیرخواهى کنید و اسرار ما را حفظ کنید». ایشان بعد از جملاتی، در آخر مى‏فرماید: اگر این چنین بودید و یکى از شما قبل از قیام قائم آل­محمد: از دنیا رفت، «کَانَ شَهِیداً»، یعنی شهید از دنیا رفته است.
  6. یاران امام زمان علاوه بر تعهد، تخصص هم دارند. شخصی از امام صادق پرسید: «آیا در هنگام ظهور، مؤمنی غیر از آن سی­صد و سیزده نفر نیست؟» ایشان فرمود: «بَلَى، وَ لَکِنْ هَذِهِ الْعِدَّهُ الَّتِی یُخْرِجُ اللَّهُ فِیهَا الْقَائِمَ، هُمُ النُّجَبَاءُ وَ الْقُضَاهُ وَ الْحُکَّامُ وَ الْفُقَهَاءُ فِی الدِّینِ؛ بله، ولی این عده‌ای که حضرت قائم با آن­ها قیام می‌کند، از نجیبان و قاضیان و حاکمان و فقیهان دین هستند».
  7. مدیریت و حکومت، نیاز به لیاقت و صلاحیت‏هاى خاصى دارد. قرآن مى‏فرماید: انّ الارض یرثها عبادىَ الصّالحون وارثان زمین دو ویژگی دارند: یکى، بنده خدا بودن و داشتن تقواى الهى (عبادى) و دیگری برخورداری از صلاحیت که همان لیاقت‏، تخصص‏ و مدیریت‏ لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا