
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان هرمزگان، ابوالفضل ناظمیفر مسئول کانونهای مهدویت دانشجویی استان هرمزگان، در گفتوگویی با موضوع “مهدویت و فضای دانشگاهی”، دیدگاههای خود را درباره چالشها و راهکارهای تقویت فعالیتهای مهدوی در محیط علمی کشور بیان کرد.
ناظمیفر با بیان اینکه بسیاری از فعالیتهای مهدوی هنوز با فضای فکری و زیستی دانشجو فاصله دارند، گفت: کانونهای مهدویت دانشجویی برای اثرگذاری پایدار، نیازمند آموزش تخصصی، حمایت ساختاری و محتوای روزآمد هستند. بدون این موارد، حرکتها سطحی و مقطعی خواهند بود.
وی راهکارهای متعددی برای جذابسازی مفاهیم مهدوی در دانشگاهها برشمرد و افزود: مهدویت باید از تریبونهای سنتی به کرسیهای آزاداندیشی، رسانههای نو، موشنگرافی، برنامههای ترکیبی علمی و هنری و ارتباط با مسائل اجتماعی دانشجویان منتقل شود. فقط در این صورت است که مفاهیم مهدوی در فضای دانشگاهی جریانساز خواهد بود.
ابوالفضل ناظمیفر درباره نقش دانشگاهها در تربیت نخبگان مهدوی نیز گفت: دانشگاهها نیازمند طراحی ساختار هدفمند و استفاده از ظرفیت استادان متخصص برای تربیت نخبه مهدوی هستند. ما نیاز به پایاننامههای مهدوی، دورههای میانرشتهای و گفتمانسازی علمی در این حوزه داریم.
وی با اشاره به ظرفیت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) تصریح کرد: بنیاد میتواند با ارتباط بیشتر با انجمنهای علمی و استادان دغدغهمند، تولیدات فکری عمیقتری در حوزه مهدویت ارائه کند. دانشگاه، میدان مهمی برای این جریانسازی است.»
ناظمیفر در ادامه با انتقاد از کمرنگ بودن موضوع مهدویت در پژوهشهای دانشگاهی گفت: یکی از دلایل این کمرنگی، نبود چارچوبهای پژوهشپذیر در موضوعات مهدوی و ضعف آموزش به استادان و دانشجویان است. باید موضوعات بهگونهای طراحی شود که هم علمی باشد و هم پاسخگوی مسائل جامعه.
در پایان، مسئول کانونهای مهدویت دانشجویی استان هرمزگان از برنامههای کلیشهای در برخی دانشگاهها و مساجد انتقاد کرد و گفت: برای مؤثر بودن فعالیتهای مهدوی، باید طراحی برنامهها از حالت بالا به پایین خارج شود و به بدنه دانشجویی و نخبگان فرهنگی سپرده شود. تجربه نشان داده هر جا به مردم و جوانان میدان دادهایم، خروجیها متفاوت و خلاقانه بوده است.