اخبارسیستان و بلوچستان

آینده بشریت بر اساس اصول مشترک ادیان الهی روشن است

به گزارش روابط عمومی بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) استان سیستان و بلوچستان، مراسم افتتاحیه همایش بین المللی منجی و نجات بخشی در ادیان توحیدی، روز چهارشنبه بیست و هفتم فروردین ماه در محل تالار امام رضا دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد.

دراین همایش، آیت‌الله محامی نماینده ولی فقیه گفت: ادیان الهی منشأ واحد دارند و از یک سرچشمه نشأت گرفته‌اند و این ادیان اصول مشترکی دارند که در واقع مکمل یکدیگر هستند و مراتب مختلفی دارند و همانند کلاس‌هایی پی در پی به افزایش دانش بشر می‌پردازند.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: دین برای تأمین سعادت بشر است و خداوند تبارک و تعالی پیامبرانش را برای هدایت انسان‌ها فرستاده است و این ارتباط بر اساس سطح فکر مخاطب و بشر در دوران فرستادن پیامبر شکل گرفته است. با رشد بشر، دین و شریعت‌ها نیز تکامل یافته‌اند، تا به دین خاتم و بعثت حضرت محمد(ص) برسند.

وی در ادامه تصریح کرد: این ادیان آنچه که واقعی است، یکدیگر را تایید می‌کنند و دین بعدی آنچه دین قبلی آورده را تأیید کرده و مطالب جدیدی به آن اضافه می‌کند یا معارف قبلی را تعمیق، تفصیل و بیان می‌کند و قرآن کریم در آیه‌ای می‌فرماید: “الْکِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِمَا بَیْنَ یَدَیْهِ مِنَ الْکِتَابِ” قرآن کتاب‌های آسمانی گذشته را تصدیق می‌کند و البته بر آنها برتری دارد و بر آن‌ها می‌افزاید.

نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان همچنین به بحث آینده جهان بشریت اشاره کرد و گفت: در هیچ دوره‌ای دین خدا حاکمیت مطلق بر زمین و بشریت پیدا نکرده است؛ نه در دوران پیامبران گذشته و نه در دوران پیامبر اسلام(ص) و همواره در اقلیت بود و آیات قرآن نیز این حقیقت را بیان می‌کنند اما بر اساس اصول مشترک ادیان الهی، آینده‌ای روشن برای بشریت پیش‌بینی شده است و جهان به سمت حکومت دین و حکومت علی الاطلاق خواهد رفت و مصلح جهانی در آخرالزمان خواهد آمد و بشریت را از ظلم و فساد نجات خواهد داد.

آیت الله محامی افزود: دین از یک سو با تکوین هماهنگ است، زیرا نظام تکوین و تشریع از سوی خداوند تبارک و تعالی است و دین همراه با عقل و فطرت انسان است و فطرت انسان توحیدی است و ما در منظومه معارفدینیخود دارین که”کل ما حکم به العقل حکم الشرع” هر آنچه که عقل انسانی تصدیق کند، دین نیز آن را تأیید می‌کند و البته عقل متشرک بین همه انسان‌ها نه اینکه کسی عقل خود را عقل محض بداند و بر عکس هم داریم که “کل ما حکم به الشرع حکم العقل ” و این بیانگر هم‌راستایی دین با عقل است گرچه ممکن است حکمتش را ندانیم، اما چون از آفریدگار علیم و حکیم آمده، حتماً بر اساس حکمت است.

وی گفت: وقتی یک مخبر صادق مثل پیامبر(ص) سخن می‌گوید، عقل اقتضا می‌کند سخنش را بپذیریم و تعبیری یکی از علمای بزرگ عقل ما را بر سر سفره وحی می‌نشاند برهان عقلی اقتضا می‌کند سخن وحی را بپذیریم.

آیت‌الله محامی در خصوص آینده جهان گفت: آنچه قلم تکوین نگاشته، امید به آینده روشن است و این امید در دل و فطرت انسانی قرار دارد و اگر امید به آینده بهتر نباشد، انسان انگیزه زندگی ندارد.

آیت‌الله محامی خاطرنشان کرد: اگر خداوند در دل ما امید قرار داده، حتماً آینده روشنی هم آفریده و مقدر کرده است و اگر خداوند در وجود ما تشنگی قرار داده، حتماً آب را نیز آفریده است.

وی با تأکید بر همراهی نظام تشریع و تکوین گفت: همراهی نظام تشریع و نظام تکوین و نیز امید به آینده روشن اگر جزء اصول مشترک ادیان است طبعا این ایمان باید ثمره عملی داشته باشد و در زندگی ما نمایان شود.

آیت‌الله محامی گفت: یکی از آثارش این است که کسی که به آمدن منجی معتقد است، باید در حد توان در نجات مردم بکوشد و باید مشکلات مردم را حل کند، در برابر فساد بایستد و با ظلم مبارزه کند.

وی گفت: انتظار واقعی به معنای تلاش برای آمادگی است و گفته شده “افضل‌الاعمال انتظار الفرج” انتظار تلاش می‌طلبد، آمادگی می‌طلبد، جامعه‌سازی می‌طلبد.

وی گفت: برای این کار فرد کافی نیست، باید شبکه‌سازی کرد و باید جبهه‌ای متحد در برابر ظلم و فساد تشکیل داد یک جبهه متحد نه فقط از مسلمانان، بلکه از پیروان همه ادیان و حتی هر انسان آزاده‌ای باید در این جبهه باشد، فارغ از دین و در واقع عقل، عدالت‌خواهی، خیرخواهی برای دیگران اختصاص به دین ندارد و هر انسانی ضرورت این کار را می‌فهمد.
وی افزود: باید برای این هدف تلاش کرد و این کار باید در جامعه عملیاتی شود و باید جبهه متحد علیه استکبار، استعمار، فساد و ظلم تشکیل شود اما برای تشکیل این جبهه باید از خودمان شروع کنیم و نباید فقط دیگران را دعوت کنیم و خود را فراموش کنیم.

آیت‌الله محامی تصریح کرد: اگر دعوت می‌کنیم، باید خود نیز عامل باشیم و اول باید خودمان وجودی صالح باشیم و باید آلودگی‌ها را از خود دور کنیم چه در زندگی فردی، چه در خانواده، چه در جامعه، باید دنبال اجرای عدالت باشیم و باید جامعه‌ای نمونه و الگو بسازیم و دیگران را دعوت کنیم اما خودمان غافل نباشیم.
همایش بین المللی منجی و نجات بخشی

همایش بین المللی منجی و نجات بخشی

همایش بین المللی منجی و نجات بخشی

همایش بین المللی منجی و نجات بخشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا