
موسی شهرکی مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به اینکه همایش بین المللی “منجی و نجات بخشی در ادیان توحیدی” به میزبانی استان سیستان و بلوچستان در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه ۲۷ و ۲۸ فروردین ماه امسال در این استان برگزار میشود، گفت: فراخوان این همایش علمی در محورهای نقش باور به منجی و نجات بخشی در همگرایی بین ادیان، تبیین اندیشه منجی گرایی و نجات بخشی از نظرگاه مذاهب شیعه، جایگاه باور به منجی نجات بخشی در هندسه اعتقادی صهیونیسم و یهودیت، نقش اندیشه نجات بخشی در شکلگیری تمدنها، مقایسه الگوی حکمرانی در اندیشه نجات بخشی ادیان و مکاتب بشری و بررسی تطبیقی آموزه نجات بخشی در ادیان توحیدی منتشر شد و ۳۳۲ مقاله از کل کشور و برخی کشورهای دیگر به دبیرخانه این همایش رسید.
وی با اشاره به اینکه انبیا برای حاکمیت توحید مبعوث شدند، گفت: از آنجا که این ماموریت به طور کامل حاصل نشده است، ادیان توحیدی “اسلام، یهودیت و مسیحیت” جهان آیند را پس از فراز و نشیب دوران قبل ظهور آینده روشنی میدانند و معتقدند منجی عالم بشریت ظهور کرده و توحید را در جهان حاکم میکند.
به گفته شهرکی، در راستای ظهور منجی اختلافاتی در بین ادیان وجود دارد و از سویی نیز مشترکاتی هست، بهترین تعریف را در خصوص منجی گرایی دین اسلام دارد، ماموریت منجی در اسلام مشخص است لذا برای اینکه بتوانیم جامعه را به سمت آماده سازی ظهور سوق دهیم نیاز داریم که وحدت را ابتدا در دین مبین اسلام و بعد در سایر ادیان ایجاد کنیم.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان سیستان و بلوچستان افزود: ماموریت منجی عالم بشریت یک ماموریت مذهبی و دینی نیست، بلکه ماموریت جهانی می باشد و جامعه جهانی باید به این آمادگی برسد.
وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان توفیق دارد به واسطه همکاری نهادهای آموزشی و دانشگاهی که توانسته در سنوات گذشته، چهار همایش ملی در موضوع مهدویت برگزار کند، میزبانی این همایش بین المللی را برعهده بگیرد، خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۲ بنا به پیشنهاد نخبگان شرکت کننده در یکی از این همایشها مقرر شد تا همایشی به شکل بین المللی در موضوع مهدویت فراتر از مسئله اسلام و در ادیان دیگر دنبال شود.
وی ادامه داد: ۳۳۲ مقاله از کل کشور و برخی کشورها به دبیرخانه همایش ارسال شده و قرار است ۱۰ نفر از شرکت کنندگان کشورهای خارجی نیز بر این همایش حضور داشته باشند. از این تعداد مقاله رسیده ۲۲۰ مقاله مربوط به استان سیستان و بلوچستان است که نشان دهنده خودباوری علمی در مراکز حوزوی و آموزشگاهی و دانشگاهی این استان است.
شهرکی با اشاره به اینکه داوری این همایش در دو مرحله انجام شد، افزود: مرحله مقدماتی توسط داوران کمیته علمی انجام شد و مقالاتی که توانسته بودند نمره ۷۰ به بالا را کسب بکنند به بنیاد مرکزی حضرت مهدی و مرکز تخصصی مهدویت قم برای داوری نهایی ارسال شدند که مقرر شده است ۱۰ نفر به عنوان مقالات برتر انتخاب و تجلیل شوند.
وی با بیان اینکه مقالات در مجلات تخصصی مهدوی در کشور چاپ خواهند شد، گفت: این همایش در روزهای ۲۷ و ۲۸ فروردین برگزار می شود که روز اول به مراسم افتتاحیه و ارائه مقالات برتر در قالب کمیسیونهای تخصصی اختصاص دارد، و در روز دوم نیز که اختتامیه خواهد بود و نماینده اسکوف اعظم ارامنه، مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود کشور، نمایندگانی از مراکز حوزه علمیه قم، نماینده ولی فقیه در استان، استاندار حضور خواهند داشت از برترین ها تجلیل می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد:در این استان زمینه ترویج معارف الهی از جمله مهدویت فراهم شده است و از علمای اهل سنت در این برنامه ها پای کار هستند.