به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان کرمان، بیستمین جلسه شورای برنامهریزی بنیاد استان کرمان روز سهشنبه بیست و یکم آذر ماه در محل دفتر بنیاد استان تشکیل شد.
در این جلسه بعد از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید حجت الاسلام عربپور مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان ضمن تسلیت ایام فاطمیه طی سخنان کوتاهی خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها را تشریح نمود.
حجت الاسلام عربپور گفت: یکی از آثار ماندگار حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها خطبه فدکیه حضرت است. خطبه فدکیه یکی از خطبههای پرمحتوا و در جای خودش به لحاظ ادبی خطبه جالبی است.
مدیر بنیاد استان کرمان در ادامه گفت: به قدری این خطبه پرمحتوا، مستدل و ارزشمند است که ظاهرا خلیفه دوم از محتوای خطبه باخبر شد که حضرت فاطمه زهرا چنین فرمودند، گفت که(انها معلمه) گفت که فاطمه دیشب پای درس علی نشسته و علی این خطبه را به او تعلیم داده است.
وی ادامه داد: وقتی آنها گنج وجودی زهرا(س) را نمیشناسند نمیدانند که او محدثه است و جبرئیل برایش حدیث میخواند مجبورند که این حرفها را بزنند.
عرب پور اظهار داشت: به هر ترتیب در این خطبه مباحثی که مطرح می شود می توان در شش فصل مباحث را رصد کرد.
وی گفت: یک فصل راجع به توحید است. یک فصل راجع به نبوت است. یک فصل راجع به فتنههای بعد از پیغمبر و کینههای قبل از او و یک فصل هم راجع به احکام است.
مدیر بنیاد استان کرمان در ادامه تشریح کرد: حضرت میفرمایند: خداوند ایمان را قرار داد برای اینکه شما را از شرک پاک کند، نماز را قرار داد تا ما را از کبر پاک کند، روزه را واجب کرد تا اخلاص ما را تثبیت کند، زکات را واجب کرد تا درون ما هم از حرص پاک شود و هم باعث برکت روزی و رزق شود.
وی در ادامه شرک را چنین معنا کرد: توحید صفاتی داریم، توحید ذاتی داریم، توحید افعالی داریم و توحید عبادی داریم شرک هم به همین چهار قسط تقسیم میشود. عرپپور ادامه داد: شرک در ذات،شرک در صفات،افعال و شرک در عبادت.
مدیر بنیاد استان کرمان در ادامه تصریح کرد: شرک در ذات و صفات عقیدتی است، شرک در افعال و عبادت عملی است، پس از آن طرف ایمان قول و عمل و این طرف شرک در افعال و عبادت. حالا کدام عمل را خدا میپذیرد که با آن عمل انسان از شرک و آلودگی پاک شود میفرمایند عملی که خالصانه باشد.
وی در پایان اشاره به حدیثی از امیرالمومنین علی علیه السلام کرد و گفت: مولای متقیان حضرت علی علیه السلام در مورد عمل صالح میفرماید: عمل صالح عملی است که انسان دوست نداشته باشد کسی برای آن عمل او را بستاید و لذا به این مسئله رسیدن کار سختی است و چنین عملی با آن اعتقاد ایمان است و ایمان (تطهیرا لکم عن الشرک) می باشد.
در ادامه جلسه حجت الاسلام سعید مصوبات جلسه قبل را مرور و دستور جلسه که بررسی عملکرد دبیران شهرستانی بود مطرح و هر یک از کارشناسان مربوطه نقطه نظرات و پیشنهادهای خود را در خصوص برنامههای بنیاد ارائه نمودند.