
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان خوزستان، دوره ضمن خدمت با دو موضوع «ویژگیهای منتظران واقعی امام زمان (عج)» و «آسیب شناسی مهدویت» با حضور کارمندان جمعیت هلال احمر استان خوزستان صبح پنجشنبه هجدهم اردیبهشت ماه در سالن کنفرانس هلال احمر برگزار شد.
این دوره آموزشی ضمن ایجاد بستری برای تبادل نظر و ترویج گفتمان مهدوی، با هدف بررسی ابعاد مختلف فرهنگ انتظار، ویژگیهای منتظران واقعی و آسیبشناسی برگزار شد.
حجت الاسلام علی صالحی پژوهشگر حوزه مهدویت، در ابتدای این نشست علمی با قدردانی از تلاشهای مسئولان هلال احمر استان خوزستان در جهت ترویج فرهنگ مهدویت، به نقاط مشترک بین این نهاد و مقوله انتظار فرج اشاره کرد.
صالحی با اشاره به فعالیتهای بینالمللی هلال احمر، آن را بازتابی از حکومت جهانی مهدوی دانست و گفت: «هلال احمر فراتر از مرزهای جغرافیایی و قومی به خدمترسانی مشغول است و این با ماهیت فراگیر و جهانی مهدویت همخوانی دارد.» وی همچنین صلح، عدالت و کرامت انسانی را از دیگر اهداف مشترک هلال احمر و مهدویت برشمرد و افزود: «یکی از کارهای مهم هلال احمر، ترویج صلح کلان و مرهم نهادن بر زخمهای درماندگان و ایجاد آرامش برای آسیبدیدگان است؛ هدفی که با آرمانهای مهدوی در مبارزه با ظلم و گسترش عدالت و آرامش در سراسر جهان، همسو است.»
این استاد حوزه و دانشگاه با تبیین مفهوم انتظار و تاکید بر حدیث نبوی “افضل اعمال امتی انتظار الفرج”، انتظار را نه یک حالت انفعالی، بلکه جنبشی زنده و پویا دانست و افزود: «انتظار فعال، نه از جنس شعار بلکه عملگرا است و نباید به انتظار منفعل یا مخرب که توسط جریانهایی چون حجتیه ترویج میشود، تبدیل شود.» وی پویایی و تحرک دائمی را از ویژگیهای بارز هلال احمر و منتظران واقعی ظهور دانست.
صالحی در ادامه به ویژگیهای منتظران واقعی امام زمان (عج) پرداخت و بر لزوم شناخت امام به عنوان پیشنیاز انتظار تاکید کرد. وی گفت: «منتظران باید با اهداف امام زمان (عج) آشنا باشند، زیرا بدون معرفت امام، انتظار معنا ندارد. معرفت به امام، نباید محدود به شناخت اسم و القاب باشد، بلکه باید شامل شناخت اهداف و فلسفه مهدویت باشد.» وی از منتظران خواست تا زندگی خود را با اهداف امام زمان(عج) تطبیق داده و در راستای تحقق این اهداف گام بردارند.
این استاد حوزه، قدرت والای روحی، قاطعیت در برابر ظلم و مهربانی در روابط اجتماعی را از دیگر ویژگیهای منتظران ظهور برشمرد و استقامت و امید به آینده روشن را نیز از ویژگی های مهم منتظران دانست. وی همچنین نیز شهادتطلبی را برجستهترین ویژگی منتظران ظهور معرفی کرد و در پایان به آسیبشناسی معارف مهدویت پرداخت.
پژوهشگر مهدویت، برداشتهای غلط از انتظار، تصویرسازی خشن از امام زمان(عج)، مهدویتستیزی غرب از طریق رسانهها، طرح مباحث غیرضروری، تطبیقهای بدون مستند و تعیین زمان برای ظهور را از جمله آسیبهای جدی در مسیر مهدویت دانست. وی جریان مدعیان دروغین و معنویتهای کاذب را نیز به عنوان دو پدیده بسیار آسیبزا معرفی کرد و جهل را علت اصلی گرایش جوانان به این جریانها دانست.
وی همچنین یادآور شد: قلب جوان امروزی زلال و به شدت تشنه معارف مهدویت است، اگر این معارف اصیل به او عرضه نشود، خوراک فکری خود را از دشمن خواهد گرفت. پس نباید تنها به فعالیت نهادهای فرهنگی اکتفا کرد؛ بلکه عالمانه و با رویکرد آتش به اختیار، باید به میدان جهاد تبیین شتافت، زیرا به فرموده رهبر انقلاب، جهاد تبیین، فریضهای فوری و همگانی است.
در پایان، صالحی بر اهمیت شناخت معارف مهدویت تاکید کرد و از مسئولان و خانوادهها خواست تا با جهاد تبیین، جوانان را در برابر آسیبهای مربوط به مهدویت آگاه سازند.