اخبارهرمزگان

توسعه فعالیت‌های مهدوی در مدارس استان هرمزگان

به گزارش روابط‌عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان هرمزگان، نشست مشترک مسئولان بنیاد استان با میرزاده، معاون فرهنگی و پرورشی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان هرمزگان، روز یکشنبه بیست‌وششم مهرماه، با هدف بررسی راهکارهای توسعه و ترویج فرهنگ مهدویت در مدارس، توانمندسازی فرهنگیان و گسترش همکاری‌های آموزشی و تربیتی برگزار شد.

در این نشست، حجت‌الاسلام  حسین رنجبری، معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد استان، علی‌نژاد، مسئول واحد خواهران، نعیمه ترزبان، کارشناس آموزش، و اکبر دوراندیش، دبیر مهدویت دستگاه‌های اجرایی استان، حضور داشتند و درباره راهکارهای گسترش آموزش‌های مهدوی و تقویت برنامه‌های فرهنگی در محیط‌های آموزشی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

حجت‌الاسلام  حسین رنجبری، معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان هرمزگان، با تأکید بر جایگاه مدارس در ترویج فرهنگ انتظار، اظهار داشت: مدرسه یکی از مهم‌ترین بسترهای تربیتی برای آشنایی نسل نوجوان با معارف دینی و مهدوی است و بهره‌گیری از این ظرفیت، مستلزم برنامه‌ریزی هدفمند، استمرار فعالیت‌های آموزشی و استفاده از مربیان توانمند و آشنا با معارف مهدویت است.

وی با اشاره به نقش مؤثر معلمان در شکل‌گیری باورها، نگرش‌ها و هویت فرهنگی دانش‌آموزان، بر ضرورت ارتقای دانش و مهارت فرهنگیان در حوزه مهدویت تأکید کرد و برگزاری دوره‌های آموزشی (معلم زمینه‌ساز مهدوی) را از محورهای مهم همکاری بنیاد و آموزش‌وپرورش دانست.

رنجبری افزود: آشنایی معلمان با مبانی مهدویت و شیوه‌های صحیح انتقال این معارف، می‌تواند زمینه‌ساز گسترش فرهنگ انتظار در فضای آموزشی شود. ازاین‌رو، ضروری است با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تخصصی بنیاد و همکاری مجموعه آموزش‌وپرورش، زمینه حضور فرهنگیان علاقه‌مند در دوره‌های آموزشی مرتبط فراهم شود تا بتوانند در کنار رسالت آموزشی خود، در تقویت شناخت مهدوی دانش‌آموزان نیز نقش‌آفرینی کنند.

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد استان، همچنین بر اهمیت برگزاری دوره‌های تخصصی «تربیت مربی مهدویت» تأکید کرد و توسعه این دوره‌ها را اقدامی مؤثر در شناسایی و پرورش نیروهای توانمند برای فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی دانست. به گفته وی، تربیت مربیان متخصص می‌تواند زمینه اجرای برنامه‌های آموزشی منسجم‌تر، پاسخ‌گویی صحیح به پرسش‌های دانش‌آموزان و انتقال متناسب معارف مهدوی به نسل نوجوان را فراهم سازد.

وی اعزام مربیان آموزش‌دیده مهدویت به مدارس را از راهکارهای مهم توسعه این فعالیت‌ها برشمرد و بر ضرورت هماهنگی با اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان برای شناسایی مدارس، برنامه‌ریزی جهت حضور مربیان و بهره‌گیری از ظرفیت معاونان پرورشی و فرهنگیان تأکید کرد.

رنجبری با اشاره به اهمیت مخاطب‌شناسی در فعالیت‌های تربیتی، خاطرنشان کرد که برنامه‌های مهدوی باید متناسب با نیازهای فکری، روحی و فرهنگی دانش‌آموزان طراحی و اجرا شوند. برگزاری نشست‌های معرفتی، حلقه‌های گفت‌وگو، فعالیت‌های فرهنگی و تشکیل کانون‌های مهدویت دانش‌آموزی می‌تواند فرصت مناسبی برای تقویت شناخت دانش‌آموزان نسبت به امام عصر(عج)، تبیین مفهوم صحیح انتظار و افزایش مشارکت آنان در فعالیت‌های فرهنگی فراهم کند.

وی همچنین بر ضرورت تبدیل برنامه‌های مناسبتی به فعالیت‌هایی مستمر و اثرگذار تأکید کرد و بهره‌گیری از ظرفیت معلمان، مربیان پرورشی و دانش‌آموزان علاقه‌مند را در گسترش فرهنگ مهدویت در مدارس ضروری دانست.

در ادامه این نشست، میرزاده، معاون فرهنگی و پرورشی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان هرمزگان، با تأکید بر اهمیت فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی در مدارس، بر ضرورت استفاده از ظرفیت معلمان، مدیران، معاونان پرورشی و مربیان برای توسعه برنامه‌های مهدوی تأکید کرد.

وی با اشاره به جایگاه آموزش‌وپرورش در تربیت نسل آینده، تعامل و همکاری با بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) را زمینه‌ای برای تقویت برنامه‌های معرفتی و فرهنگی در مدارس دانست و بر لزوم هماهنگی بیشتر دو مجموعه در اجرای برنامه‌های هدفمند و متناسب با شرایط دانش‌آموزان تأکید کرد.

میرزاده همچنین توانمندسازی فرهنگیان و عوامل پرورشی را از زمینه‌های مهم ارتقای کیفیت فعالیت‌های تربیتی برشمرد و بر استفاده از ظرفیت دوره‌های آموزشی تخصصی برای آشنایی بیشتر معلمان و مربیان با معارف مهدویت تأکید کرد.

در این بخش، موضوع همکاری در زمینه برگزاری دوره‌های «معلم زمینه‌ساز مهدوی» و «تربیت مربی مهدویت» و فراهم‌سازی زمینه بهره‌گیری از مربیان آموزش‌دیده در مدارس مورد توجه قرار گرفت. همچنین بر اهمیت مشارکت فعال دانش‌آموزان در برنامه‌های فرهنگی و تربیتی و ایجاد بستر مناسب برای توسعه فعالیت‌های مهدوی در محیط‌های آموزشی تأکید شد.

از دیگر محورهای این نشست، بررسی راهکارهای راه‌اندازی و توسعه کانون‌های مهدویت در مدارس استان هرمزگان بود. در این زمینه، بر ضرورت فراهم‌سازی زمینه فعالیت دانش‌آموزان علاقه‌مند در قالب برنامه‌های معرفتی، فرهنگی و تربیتی و استفاده از ظرفیت مربیان و عوامل پرورشی برای هدایت این فعالیت‌ها تأکید شد.

همچنین موضوع تمدید تفاهم‌نامه همکاری منعقدشده در سال ۱۴۰۴ میان بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) و آموزش‌وپرورش استان بررسی شد. تقویت همکاری‌های اجرایی، توسعه دوره‌های آموزشی، هماهنگی برای حضور مربیان در مدارس و بهره‌گیری از ظرفیت‌های تخصصی دو مجموعه، از موضوعات مطرح‌شده در این بخش بود.

در ادامه، نعیمه ترزبان، کارشناس آموزش بنیاد استان، پیشنهاد برگزاری دوره آموزشی هوش مصنوعی ویژه مربیان مهدویت را با هدف ارتقای مهارت‌های فناورانه و استفاده از ابزارهای نوین در تولید محتوای آموزشی و فرهنگی مطرح کرد. بهره‌گیری هدفمند از فناوری‌های جدید می‌تواند در افزایش جذابیت برنامه‌های آموزشی و بهبود شیوه انتقال مفاهیم دینی به نسل نوجوان مؤثر باشد.

در پایان این نشست، بر ضرورت استمرار تعامل میان بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) و اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان هرمزگان و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزشی، فرهنگی و تربیتی دو مجموعه برای گسترش معارف مهدوی تأکید شد.

توسعه دوره‌های آموزشی «معلم زمینه‌ساز مهدوی» و «تربیت مربی مهدویت»، برنامه‌ریزی برای اعزام مربیان به مدارس، توانمندسازی فرهنگیان و گسترش کانون‌های مهدویت دانش‌آموزی، از محورهای اصلی مطرح‌شده در این نشست بود؛ اقداماتی که با پیگیری و هماهنگی مشترک می‌تواند زمینه تقویت فعالیت‌های مهدوی و نهادینه‌سازی فرهنگ انتظار در میان دانش‌آموزان استان هرمزگان را فراهم سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا